Bilforsikring til ældre

Få skræddersyet bilforsikring til ældre – Sammenlign tilbud og spar 3.000 kr.

Jeg kender ikke nummerpladen

Hvorfor er bilforsikring vigtig for ældre?

Bilforsikring for seniorer er ikke kun vigtig af sikkerhedsmæssige årsager, men også for at sikre, at du som ældre bilist kan nyde godt af tilpassede forsikringsløsninger, der anerkender både erfaring og de særlige risici, der kan være forbundet med at køre i en højere alder.

Som senior bringer du nemlig en masse erfaring med dig bag rattet, og gennem årene er du højst sandsynligt blevet belønnet med lavere forsikringspræmier. Men lad os være ærlige, når vi runder de skarpe sving i 70'erne og 80'erne, så stiger risikoen for små skrammer og bump også.

Det fortæller statistikkerne i hvert fald.

Og det kan smitte af som højere forsikringsomkostninger. Men ved nøje at vurdere dine personlige behov til din bil og dine køremønstre kan du som senior opnå både økonomisk fordelagtige og trygge forsikringsaftaler.

Det betyder en bilforsikring for ældre

Vores data viser med al tydelighed, at bilforsikringspræmier generelt er lavere for personer mellem 66 og 70 år. Det skyldes, at de betragtes som lavrisiko. Vi kan faktisk se, at denne aldersgruppe typisk kun betaler en tredjedel af, hvad unge mellem 18 og 20 år betaler for lignende dækning.

Men når seniorer når 70-årsalderen, begynder forsikringspriserne dog gradvist at stige. Det skyldes en øget risiko for ulykker blandt ældre bilister, som forsikringsselskaberne må tage højde for.

Nogle forsikringsselskaber er dog ikke helt enige i, at seniorer bør straffes på pengepungen, fordi de bliver ældre. Heldigvis specialiserer flere selskaber sig i policer for ældre bilister. Ofte inkluderer de derfor lavere priser, ekstra fordele som vejhjælp og bonus ved ingen skader.

Det kan dog være udfordrende at finde de selskaber, som tilbyder de bedste aftaler til seniorer. Derfor bør du altid sammenligne det danske bilforsikringsmarked.

Overvej dine muligheder som ældre billist

  • Nogle seniorforsikringer kan være særligt attraktive for ældre bilister, som fx vejhjælp, udvidet ulykkesforsikring og aldersrabat.
  • Ligesom alle andre, bør seniorer tilpasse deres dækning baseret på deres aktuelle køremønstre og økonomiske situation. Det kan bidrage til at undgå unødvendige omkostninger.
  • Seniorer kan måske opnå yderligere rabatter ved at samle flere forsikringer i samme selskab.
  • For seniorer, der kører mindre, kan en forsikring, der prissætter baseret på faktisk kørsel og kørselsadfærd, tilbyde betydelige besparelser. Fx kan du sætte dine årlige kørselskilometer ned.
  • Sammenlign markedet: Det helt afgørende for, at du som seniorbilist tegner de bedste aftaler, er, at du sammenligner tilbud fra forsikringsselskaberne.

Billig bilforsikring til ældre - Sådan sparer du penge

Det kan hurtigt føles som lidt af en jungle, det her marked af bilforsikringer. Men frygt ikke! Med de rette tricks i ærmet kan du faktisk ende med at spare en pæn sum penge på dine forsikringer. Vi giver dig her nogle håndgribelige tips, der kan hjælpe dig med at trimme forsikringsudgifterne og sikre, at din bilforsikring ikke tømmer pengepungen.

1. Vælg kun de nødvendige dækninger

Overvej nøje, hvilke forsikringstilføjelser der er essentielle for dig. Fx:

  • Vejhjælp: Dækker hvis bilen går i stå.
  • Lavt årligt kilometertal: Hvis du ikke kører mange kilometer om året, skal du huske at vælge en forsikring, der tilbyder, at du kan skrive et lavt årligt kilometertal på. Forsikringsselskaberne vurderer risiko ud fra, hvor meget tid du befinder dig på vejene. Derfor kan der være mange penge at spare ved at bestemme det korrekte antal kilometer på policen.
  • Retshjælpsdækning: Hjælper med at dække juridiske omkostninger i tilfælde af en ulykke, hvilket kan være en god sikkerhed at have.

2. Saml dine forsikringer

Konsolidér dine forsikringer hos et enkelt selskab. Mange forsikringsselskaber tilbyder rabatter, når du samler flere policer, som for eksempel bil- og husforsikring.

Bemærk, det ikke altid er en fordel at samle forsikringerne. Forsikringspriser ændrer sig ofte, og er du bundet i samlet pakke, kan det være udfordrende at gennemskue, om det er billigere at tegne forsikringerne enkeltvis.

3. Gennemfør kørekurser

Den bedste måde at sikre sig den billigste bilforsikring er ved at undgå uheld. Du kan overveje at deltage i kørekurser, der kan opfriske dine kørefærdigheder og opdatere dig på den nyeste køreteori. Nogle forsikringsselskaber belønner endda også gennemførsel af kørekurser med billigere forsikringspræmier.

4. Brug af sammenligningssider

Brug en online sammenligningsside som Samlino.dk til at finde de bedste tilbud på markedet for bilforsikringer. Priserne kan variere betydeligt mellem forskellige udbydere, og ved at sammenligne kan du finde den billigste pris.

5. Vær opmærksom på din kørehistorik

Opbyg og vedligehold en ren kørehistorik. En historik fri for ulykker kan hjælpe dig med at opnå lavere præmier.

Sådan ansøger du om bilforsikring som senior

For mange kan det hurtigt virke lidt uoverskueligt at ændre nuværende forsikringer. Derfor er vi danskere også generelt set meget loyale over for vores forsikringsselskaber. Det er ærgerligt, for der kan være mange penge at hente blot ved at skifte selskab.

Her er en trin-for-trin guide, der hjælper dig gennem ansøgningsprocessen, så du føler dig godt forberedt og sikker i dine valg.

Trin 1: Saml nødvendige dokumenter og informationer

Før du begynder ansøgningsprocessen, bør du have alle relevante oplysninger ved hånden. Det inkluderer:

  • Kørekort: Sørg for at dit kørekort er gyldigt og opdateret.
  • Registreringsattest: Du skal have din bilens registreringsattest, som indeholder vigtige detaljer om køretøjet.
  • Kørselshistorik: Information om tidligere forsikringskrav eller ulykker, hvis nogen.
  • Personlige oplysninger: Kontaktinformation, adresse, fødselsdato og CPR-nummer.
  • Kørevaner: Overvej hvor meget du forventer at køre i løbet af et år, da det påvirker prisen på den dækning, du skal have.

Trin 2: Vurder dit forsikringsbehov

Før du ansøger, bør du vurdere, hvilken type dækning, der passer bedst til dine behov og dine køremønstre. Overvej følgende:

  • Ansvarsforsikring: Lovpligtig og dækker skader, du måtte forvolde på andre personer eller deres ejendom.[1]
  • Kaskoforsikring: Dækker skader på din egen bil, uanset hvem der er skyld i skaden.
  • Tilvalgsdækninger: Overvej om du har brug for ekstra dækninger som fx vejhjælp, lånebil ved skade, retshjælpsforsikring eller andet.[2]

Trin 3: Sammenlign tilbud

Brug Samlino til at indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Det giver dig en bedre forståelse af markedet og hjælper dig ikke mindst med at finde den billigste pris, men også den bedste dækning til dig som seniorbilist.

Trin 4: Kontakt forsikringsselskaber

Når du har en liste over mulige forsikringsselskaber, kan det være en god idé at kontakte dem direkte. Her kan du stille specifikke spørgsmål og få en fornemmelse af deres kundeservice.

Trin 5: Ansøg om forsikring

Når du har valgt et forsikringsselskab, er du klar til at ansøge. Det kan nemt gøres online.
Husk:

  • Udfyld ansøgningen: Vær nøjagtig og ærlig i din ansøgning. Fejl eller udeladelser kan påvirke din dækning.
  • Bekræftelse: Efter ansøgningen vil forsikringsselskabet muligvis anmode om yderligere dokumentation.

Trin 6: Gennemgå og godkend din police

Når du modtager din forsikringspolice, er det vigtigt at gennemgå alle betingelserne grundigt. Sørg for, at alle oplysningerne er korrekte, og at dækningen møder dine behov.

  • Spørg, hvis du er i tvivl: Hvis der er noget, du ikke forstår, eller hvis noget ser forkert ud, skal du ikke tøve med at kontakte forsikringsselskabet for afklaring.

Trin 7: Bekræft din aftale

Endelig, når alt ser godt ud, bekræfter du din forsikringspolice og foretager betalingen. Nu kan du køre på vejene med fred i sindet, velvidende at du er godt dækket.

Valg af dækning - Hvad skal du overveje?

Dækningstype Beskrivelse Anbefaling til seniorer
Forkert brændstofdækning Dækker tømning og rengøring af tanken samt udskiftning af brændstoffiltre, hvis forkert brændstof er tanket. Nyttig tilføjelse til kasko/delkasko for at undgå store udgifter ved en simpel fejl. Specielt relevant for seniorer, som måske kan komme til at fylde forkert brændstof på.
Bilnøgleforsikring Dækker omkostninger til en ny bilnøgle, hjælp på stedet eller omkodning/udskiftning af låsesystemet, hvis nøglen mistes eller låses inde i bilen. Kan være relevant for seniorer, der ønsker ekstra sikkerhed og tryghed, hvis nøglen mistes eller låses inde.
Parkeringsskadedækning med rabat Tilbyder dækning for skader forårsaget under parkering, tilgængelig som tilvalg til en reduceret pris. Anbefales for seniorer, der ønsker at minimere risikoen og økonomiske konsekvenser af småskader under parkering.
Vejhjælp Assistance ved nedbrud på vejen. Anbefalet for seniorer, som kan have brug for hurtig assistance på vejen.
Lånebil Tilbyder en erstatningsbil mens egen bil er til reparation efter en skade. Overvejes, hvis afhængighed af bil til daglig transport er høj. Især nyttig hvis du bor i områder med begrænset offentlig transport.
Retshjælpsforsikring Dækker juridiske omkostninger i forbindelse med trafikulykker eller tvister. Kan være nyttigt, hvis du ønsker ekstra sikkerhed i tilfælde af retslige tvister.
Dækning for kørsel i udlandet Udvider din forsikringsdækning til at gælde i udlandet, typisk inden for EU. Overvej denne dækning, hvis du planlægger at køre i udlandet.

Ofte stillede spørgsmål om bilforsikring til seniorer

1. Er bilforsikring billigere som pensionist?

Ja, bilforsikring kan ofte være billigere for pensionister. Det skyldes, at mange pensionister kører færre kilometer, da de ikke længere pendler til og fra arbejde hver dag. Forsikringsselskaberne tager den reducerede kørsel i betragtning, da mindre tid på vejen generelt betyder mindre risiko for ulykker.

Vi kan dog se, at prisen begynder at gå den anden vej, når du som bilist har samme kørselsmønstre, men samtidig begynder at ramme en vis alder. Det er ikke til at sige, hvornår og hvor meget din alder påvirker forsikringspræmien, det er op til det enkelte forsikringsselskab, men statistikker viser, at der er flere skader hos ældre bilister[1]. Den øgede risiko kan ses som dyrere forsikringspræmie.

Det er generelt en god idé at informere dit forsikringsselskab om ændringerne i dine kørevaner, da det kan føre til lavere præmier.

2. Kan jeg få rabat på min bilforsikring som pensionist?

Ja, flere forsikringsselskaber tilbyder rabatter specielt målrettet pensionister eller personer, der kører mindre. Det kan derfor være værd at undersøge, hvilke selskaber der tilbyder disse rabatter og sikre, at du opfylder kriterierne for at få dem.

3. Hvad sker der med min bilforsikring, hvis jeg holder op med at køre?

Hvis du beslutter dig for at stoppe med at køre og ikke længere har brug for en bil, kan du opsige din bilforsikring. Det er vigtigt at gøre dette officielt gennem dit forsikringsselskab for at undgå at betale for en forsikring, du ikke længere har brug for.

4. Dækker min bilforsikring hvis jeg låner min bil til en yngre person?

Ja, din bilforsikring vil generelt dække, hvis du låner din bil ud til en yngre person. Det er dog vigtigt at sikre, at personen har et gyldig kørekort og at din forsikringspolice tillader udlån til ikke-registrerede førere. Det kan være klogt at dobbelttjekke detaljerne i din police eller kontakte dit forsikringsselskab for at bekræfte dækningen.

5. Hvad er forskellen mellem en standard bilforsikring og en senior bilforsikring?

Forskellen ligger ofte i de tilpassede vilkår og den potentielt lavere pris på seniorbilforsikringer. De kan inkludere specifikke fordele såsom rabatter på grund af mindre kørsel, særlige tilvalg som vejhjælp og muligvis også en lavere selvrisiko, tilpasset ældre bilisters behov.

6. Hvordan påvirker mit helbred min bilforsikring

Dit helbred kan påvirke din bilforsikring, især hvis du har helbredsforhold, der kan påvirke din køreevne. Det er vigtigt at informere dit forsikringsselskab om eventuelle helbredsforhold, som kan påvirke din evne til at køre sikkert. Afhængigt af situationen kan det påvirke prisen på din forsikring.

7. Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger bilforsikring som senior?

Når du vælger bilforsikring som senior, bør du overveje dine specifikke behov, køremønster og eventuelle helbredsmæssige betingelser. Det er også vigtigt at tage højde for niveauet af kundeservice og støtte, som forsikringsselskabet tilbyder seniorer. Sammenlign priser og dækninger fra forskellige udbydere for at finde den mest passende og økonomiske løsning.

Kilder og metode

[1] "I Danmark er det et lovkrav, at du har en ansvarsforsikring til din bil” ifølge Motorstyrelsen. Sidst tjekket 21. august 2024. Kilde: Motorstyrelsen.

[2] "Du kan udvide din ansvarsforsikring med en kaskoforsikring, som dækker omkostninger til udbedring af skader på din egen bil, hvis du fx beskadiger den ved en ulykke," står der på Motorstyrelsens hjemmeside. Sidst tjekket 22. august 2024. Kilde: Motorstyrelsen

Metode
Denne analyse af bilforsikringspriser for ældre er baseret på data indsamlet fra både offentlige indberetninger og interne data fra Samlino.dk. De interne data er genereret, når vores besøgende, specifikt dem over 65 år, indtaster deres oplysninger og søger i vores prisdatabase. Derudover har Dataforsyningen leveret yderligere datamateriale, som bidrager til en bredere forståelse af forsikringspriser for denne aldersgruppe.

Prøvestørrelse og Population
Analysen inkluderer et udsnit af alle tilgængelige biler i Danmark, med særlig fokus på bilister over 65 år. Bilisterne i denne aldersgruppe er repræsenteret på tværs af køn og geografiske områder, med en betydelig vægt på dem, der bor i både større byer og landområder. Dette sikrer, at vores data er repræsentativt for de køremønstre og behov, som ældre bilister har.

Prisanalyse
Priserne i vores analyse er beregnet ud fra de tilbud, som forsikringsselskaberne giver ældre bilister. Disse tilbud er baseret på faktorer som bilens mærke, model, type, årgang samt førerens alder, skadeshistorik, antal år med bilforsikring og bopælsadresse. Priserne inkluderer som udgangspunkt ansvarsforsikring, men kan justeres efter valg af kaskoforsikring og andre relevante tillægsforsikringer, der kan påvirke den endelige pris. Derudover tager analysen højde for særlige rabatter og fordele, som tilbydes ældre bilister, såsom aldersrabat og lavere priser for dem, der kører færre kilometer årligt.

Thomas Andersen

Thomas Andersen er vores faste bil- & forsikringsskribent og har en kandidatgrad i kommunikation & digitale medier. Han gør danskerne klogere på deres bilforsikring, deler tips og tricks til bilister og gør dig klogere på tendenser i bilbranchen.

Denne side er gennemgået og godkendt af Daniel Selde d. 23/10/2024.

Email: thomas.andersen@samlino.dk