Samlelån op til 500.000 kr

Start din uforpligtende ansøgning

Hvem kan tage samlelån hos Samlino.dk?

Vi mener, at alle kan ansøge om et samlelånstilbud hos Samlino.dk, dog skal du opfylde enkelte krav for at få præsenteret tilbud fra udbyderne.

  1. Ansøgeren skal være fyldt 18 år
  2. Ansøgeren må ikke stå registreret i RKI
  3. Ansøgeren skal have bopæl i Danmark

Vi håber, at du er klar til at sende en gratis låneansøgning afsted gennem os.

Hvad skal du have klar for at få samlelån?

Hvis du er parat til at få en række samlelånstilbud, så skal du først sende en uforpligtende ansøgning gennem vores portal. Her skal vi bruge nogle informationer om dig selv og din økonomi. Når du kommer helt igennem og skal til at sende ansøgningen afsted mod bankerne, kræver det, at du underskriver med NemID. Og i sidste ende vil bankerne gerne have, at du giver dem adgang til din E-skat.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, der samler alle dine mindre lån i ét stort. Dette gør, at du kun skal afdrage på ét lån, og at du også kun betaler omkostningerne forbundet med ét lån. Det er altså en slags refinansiering af din udestående gæld.

Pointen med at tage et samlelån er, at du sparer penge ved at samle alle dine lån hos én udbyder. Derudover gør det også oversigten over dine lån mere overskuelig, da du nu kun har ét - i stedet for f.eks. fem.
I flere tilfælde hjælper samlelånsudbyderne også dig med at betale alle dine udestående lån af, så du ikke selv skal gøre det.

Hvilke fordele er der ved et samlelån?

Fordel ét er helt klart: Saml din gæld. Der er mange fordele ved at samle alt ens gæld ét sted, men den største af dem er, at man sparer penge.

Ved at samle flere dyre lån i ét, sparer du gebyr, renter og andre omkostninger associeret med din nuværende restgæld. Dette vil forårsage, at du får et større rådighedsbeløb hver måned, som du kan bruge på andet end låneomkostninger.

En anden stor fordel er simpliciteten i et samlelån. Du slipper for at holde styr på mange små og forvirrende lån, og i stedet har du ét enkelt lån at have i fokus. Dette vil sige, at du sparer tid på administrering af dine lån.

Hvornår kan et samlelån betale sig?

Det kan kort fortalt betale sig at samle dine lån, hvis det er billigere end alle dine andre lån lagt sammen.

Du kan finde ud af, om refinansieringen kan betale sig ved at regne alle kreditomkostninger ved dine nuværende lån sammen og sammenligne dem med kreditomkostningerne på et samlelån. Hvis samlelånet er billigst, kan det være fornuftigt at optage det.

Der er også en anden, mere simpel måde at finde ud af det på. Du starter med at regne sammen, hvad du betaler hver måned på dine nuværende lån, og så ser du om det er billigere med et nyt lån, som samler dem alle. Her tages der dog forbehold for, at løbetiden kan være kortere eller længere på lånet, så det kan fordreje tallene.

Det er vigtigt at være sikker på, at det kan betale sig at samle din gæld, da det ellers kan vise sig at blive dyrere.

Selvom lånet er dyrere i alt, grundet længere løbetid, betyder det ikke, at det er en dum idé at optage lånet. Hvis man f.eks. i forvejen har svært ved at holde økonomien kørende, vil den længere løbetid hjælpe en med at holde de månedlige omkostninger nede. Dette kan være forskellen, der hjælper en med at undgå at komme i RKI.

Hvordan fungerer samlelån?

Omlægning af lån og et samlelån er i princippet det samme. Det vil sige, at du omlægger et lån, så tager du reelt også>et samlelån. Alligevel kan vi godt gå lidt i dybden med, hvordan omlægning af lån fungerer.

Når du har et par lån, eller bare et enkelt, som er for dyrt, kan du typisk spare penge ved omlægning af dine låne. Det fungerer i princippet ved, at du skriver alle dine lån ind øverst på denne side, og så finder vi et lån til dig, som kan spare dig penge. Denne omlægning af dine lån kan dog også andre ting end bare at spare dig penge. Du får disse fordele af at omlægge dine låne:

  • Du sparer penge på renter
  • Du sparer penge på gebyr
  • Du får et lettere overblik over din gæld
  • Du får mere tid i din hverdag, til det der betyder noget

Hvad koster et samlelån?

Der er en række ting, der koster penge ved et samlelån, og du kan se en oversigt over dem her:

Renter på samlelånet

Renter er den største omkostning forbundet med et samlelån. Renter er, hvad du betaler for at låne penge. Typisk er renten på et refinansieringslån mindre end ved ens udestående gæld.

Renten på lånet kan være meget forskellig alt efter, hvordan ens økonomiske situation ser ud. Generelt ligger renten i intervallet 3 – 30 %, dette er der dog enkelte undtagelser til med udbydere, der tager op til 228 % i renter. Derfor er det vigtigt at sammenligne forskellige lån, inden du optager dem.

Det er vigtigt at have et samlelån med lav rente, da du kan spare mange penge på denne måde.

Gebyr på samlelånet

Du kan betale mange gebyr i forbindelse med optagelsen af et nyt lån. Mange udbydere tager et stiftelsesgebyr for at behandle lånet og for at få det oprettet. Derudover kan der også forekomme betalings- og administrationsgebyr på ens lån.

Gebyrerne på et lån kan hurtig koste meget, og derfor er det vigtigt at kigge på ÅOP.

ÅOP og kreditomkostninger på dit samlelån

For at danne sig et overblik over alle omkostninger forbundet med et lån til gældsfinansiering, kan man kigge på ÅOP. ÅOP er et lovpligtig nøgletal, der viser alle omkostninger forbundet med et lån i kun ét tal. ÅOP står for årlige omkostninger i procent, så hvis lånet har en længere afdragsperiode, kan ÅOP’en også blive mindre. Dette er fordi, gebyrernes påvirkning af ÅOP’en bliver spredt over en længere periode.

Du kan også altid se alle omkostningerne i alt, ved at kigge på kreditomkostninger. Dette viser alle omkostninger, du vil betale i forbindelse med lånet over hele løbetiden. Tallet kreditomkostninger er udregnet på baggrund af, at du betaler alt til tiden, så det er vigtigt, at du gør dette, hvis budgettet skal overholdes.

Afdragmuligheder på samlelån

Samlelån kan række vidt i afdragsperiode. Men generelt rækker afdragsperioden sig fra 3 - 180 måneder.

Du kan ved de forskellige udbydere vælge, hvor lang tid du vil afdrage over, dog har de forskellige afdragsperioder at vælge imellem. Derudover ændrer kreditomkostningerne sig også ved ændring af afdragsperioden.

Kreditomkostningerne bliver typisk mindre, jo kortere tid du afdrager over. Dette er fordi, at du betaler mindre i renter, da lånet foregår over mindre tid. Dog er det ikke altid rentabelt at afdrage over kort tid, da det tit kan presse ens økonomi med høje månedlige ydelser.

Hvornår får jeg pengene fra et samlelån?

Du får ikke nødvendigvis pengene fra lånet ind på din konto. Mange udbydere tilbyder nemlig, at de betaler dine lån af for dig. Det vil sige, at du på intet tidspunkt ser pengene på din bankkonto.

Forskellige udbydere gør tingene i forskellige tempo. Nogle udbydere sørger for at få din resterende gæld betalt hurtigt, hvor andre er langsommere om det. Et hurtigt samlelån er en fordel, da du hurtigere kommer af med dine gamle og dyre lån.

Hos de udbydere, hvor du modtager pengene, og hvor du selv skal betale dine eksisterende lån af, går der typisk 2-5 dage, inden du ser pengene på din bankkonto. Dette er vel og mærke efter, at lånet er blevet godkendt.

Skal jeg stille pant ved et samlelån?

Det er ikke nødvendigt at stille pant ved et samlelån, da udbydere foretager en analyse af din økonomiske situation for at se, om du har råd til lånet.

Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler mit samlelån?

Det første der sker, hvis du ikke betaler dit samlelån, er at du vil få tilsendt en rykker. Dette koster normalt også et rykkergebyr og eventuelt høje gældsrenter.

Hvis du ikke betaler den tilsendte rykker, eller rykkere, vil udbyderen kunne sende din gæld til inkasso. Dette betyder, at du får pålagt inkassogebyr, og at din gæld nu bliver markant højere.

Har du stadig ikke betalt din gæld her, kan du risikere, at udbyderen går til Fogedretten med din gæld. Dette vil forårsage, at du skal betale betydelige ekstraomkostninger til Fogedretten. I Fogedretten kan du typisk aftale en afdragsplan, som du skal holde sig til. Holder du sig ikke til afdragsplanen, kan Fogedretten begynde at sælge dine ejendele for at betale gælden.

Du vil oven i alt dette blive registreret i RKI eller Debitor Registret. Dette vil forårsage at du ikke vil kunne låne penge imens du står i RKI eller Debitor Registret.

Kan jeg tage et samlelån, hvis jeg er i RKI?

Du kan ikke optage et samlelån, hvis du står i RKI. Dette skyldes, at du er registreret som dårlig betaler, og så tør låneudbydere ikke at låne dig penge.

Der kan være undtagelser til dette, hvis du eksempelvis har en medstifter på lånet.

Hvis du gerne vil kunne tage et samlelån alene, skal du først betale alt din gæld for at komme ud af RKI.

Kan jeg ikke bare tage et andet lån som et samlelån?

Hvis du tager et andet lån som et samlelån, får du ikke altid alle fordelene ved lånet. Her er blot nogle af fordelene du går glip af:

  • Hvis et lån er optaget som et samlelån, har du tit mulighed for, at udbyderen foretager alt det administrative arbejde i forhold til afvikling af din tidligere gæld.
  • Lav et samlelån, da det tit også er billigere end andre forbrugslån, da udbyderne ved, at du prøver at betale din gæld.

Vi anbefaler ikke at tage andre lån som et samlelån, da du går glip af alle fordele ved at samle din lån ved en udbyder, som har styr på dette. Derfor kan det bedre betale sig for dig at tage et samlelån.

Har jeg fortrydelsesret på mit samlelån?

Ifølge kreditaftaleloven har du altid 14 dages fortrydelsesret på nye lån. Dette sikrer dig, hvis du skulle fortryde, at du har optaget et lån. Hvis du udnytter din fortrydelsesret, vil du få alt tilbagebetalt, dog ikke eventuelle afgifter til det offentlige. Afgifter til det offentlige er ting som tinglysningsafgift og lignende. 

Samlelån med lav rente

Når du søger efter et samlelån med lav rente, er det vigtigt at sammenligne tilbud fra forskellige långivere for at finde det samlelån, der passer bedst til din økonomiske situation.

Et samlelån giver dig mulighed for at konsolidere eksisterende gæld som fx kreditkortgæld, forbrugslån og andre typer af lån til et samlet lån. Når du sammenligner forskellige samlelån, bør du fokusere på ÅOP (årlige omkostninger i procent), da dette tal inkluderer alle omkostninger forbundet med lånet som fx renter og gebyrer, og giver et klart billede af lånets reelle omkostninger.

Det er også vigtigt at overveje lånets løbetid, da en længere løbetid kan reducere dine månedlige betalinger, men potentielt øge den samlede renteudgift. Sørg for at vælge et lån, der matcher din økonomiske situation og hjælper dig med at reducere dine samlede låneomkostninger. 

Husk at læse alle vilkår og betingelser grundigt, inden du accepterer et tilbud.

Hvilket samlelån er det bedste?

Ingen lån er ens, og derfor findes der ikke et entydigt svar på, hvilke samlelån der er de bedste. Med et samlelån får man mulighed for at konsolidere - altså samle - flere eksisterende gældsposter som fx kreditkortgæld, forbrugslån og andre lån til ét enkelt lån. Dette kan potentielt sænke din månedlige ydelse, give dig et bedre overblik over din økonomi og tilbyde en lavere samlet rentesats.

Når du ønsker at få et samlelån, er det derfor vigtigt, at du grundigt undersøger faktorer som rentesats, løbetid, samlede omkostninger, og om lånet passer til din individuelle økonomiske situation.

Find det billigste samlelån

For at få overblik over, hvilke samlelån der er de billigste, bør du se nærmere på lånetilbuddenes ÅOP.

ÅOP viser de årlige omkostninger i procent og er en afgørende målestok for at forstå den fulde pris på et samlelån. ÅOP tager højde for alle omkostninger forbundet med lånet, inklusive renter og gebyrer, og leverer således et overblik over lånets faktiske omkostninger.

Det er også vigtigt at overveje din økonomiske situation og sikre, at du kan overholde betingelserne for det nye samlelån. Selvom et samlelån kan tilbyde lavere renter, er det vigtigt, at lånet ikke fører til yderligere økonomiske udfordringer. 

Sammenlæg lån
Når du sammenlægger - eller samler - din eksisterende gæld til én samlet gæld, forenkler du ikke bare dit gældsoverblik, det kan også hjælpe dig med at nedsætte dine månedlige ydelser.

I praksis indebærer et samlelån, at du optager et nyt lån, der dækker det samlede beløb af din nuværende gæld. Dette nye lån anvendes så til at afvikle dine nuværende lån, hvilket resulterer i, at du kun har ét samlet lån at holde styr på. Fordelen ved et samlelån ligger i potentialet for at reducere dine samlede låneudgifter, da det ofte er billigere at betale ét samlet lån tilbage frem for flere mindre lån.

Gennem Samlino er det muligt at samle lån op til 500.000 kroner, og der er ingen begrænsning på antallet af lån, du kan inkludere i en konsolidering. Det er gratis og uforpligtende at ansøge om et samlelån.

Fordele ved at samle sin gæld

At samle sin gæld kan give flere fordele, og det kan være en effektiv måde at skære i den ydelse, du har på din nærende gæld. Uanset om det handler om forbrugslån, kreditkort eller andre typer af lån, kan et samlelån potentielt tilbyde betydelige besparelser for dig hver måned.

Når du har flere mindre lån og gældsforpligtelser, akkumuleres der ofte mange gebyrer og renteudgifter. Det kan give en samlet høj ydelse og færre penge til dig selv hver måned. Ved at samle disse lån kan du opnå betydelige besparelser, bl.a. på renterne. En anden fordel er, at du får et langt større overblik over din gæld – du har nemlig kun én gældspost.

Ved at samle din gæld i et samlelån kan du bl.a.:

- Opnå større overblik over din økonomi.

- Få flere penge udbetalt til dig selv hver måned

- Potentielt at opnå en lavere rentesats.

- Forlænge lånets løbetid og opnå lavere månedlig ydelse.

- Udnytte større rådighedsbeløb til at afdrage hurtigere af på gæld

- Reducere månedlige afdrag og gebyrer.

- Få lavere omkostninger på din gæld samlet set.

Samlelån med høj godkendelse

Hvis du vil have større chancer for at få dit samlelån godkendt, bør du fokusere på at forbedre din kreditvurdering.

En af måderne, hvorpå du kan forbedre din kreditvurdering, er ved at inddrage en medansøger i låneansøgningen. Årsagen til, at det kan være fordel at have en medansøger med i låneansøgningen, er, at den samlede indkomst for ansøgningen derved øges - det resulterer i et større rådighedsbeløb til at afvikle lånet. 

Låneudbyderne søger altid at minimere risikoen ved udlån. Når to personer ansøger sammen, vurderer banken den kombinerede indkomst og det samlede rådighedsbeløb. Det kan give en bedre kreditvurdering.

Hvis du har gæld, udelukker det ikke nødvendigvis din mulighed for at få et samlelån. Har du realkreditlån eller sikrede billån, kan det endda vurderes positivt, fordi du ejer værdifulde aktiver.

Har du derimod gæld til Gældsstyrelsen eller gæld, der er gået til inkasso, vil det dog som udgangspunkt være svært at få godkendt et samlelån. Dog oplever vi, at bankerne kan være mere fleksible og vurdere disse situationer individuelt.

Samlelån uden kreditvurdering?

At få et samlelån uden kreditvurdering er ikke muligt. Kreditvurderingen er en afgørende proces, hvor låneudbyderen vurderer din evne til at tilbagebetale lånet. Den baseres bl.a. på din økonomiske situation, herunder tidligere gæld, din evne til at betale din gæld tilbage og nuværende økonomiske situation.

Låneudbydere bruger kreditvurderingen til at mindske risikoen for tab. Uden en kreditvurdering ville låneudbyderen mangle vigtige informationer om din evne til at håndtere og tilbagebetale gæld, hvilket øger risikoen for misligholdelse.

Selvom det at få et lån uden kreditvurdering kan virke tiltalende, er det i virkeligheden en risikabel praksis, der kan føre til yderligere finansielle problemer. Det er i låntagerens interesse at blive vurderet for at sikre, at der ikke påtages mere gæld, end der kan betales tilbage.

Danmarks billigste samlelån

Du har større chance for at finde Danmarks billigste samlelån ved at sammenligne lånetilbud fra forskellige låneudbydere. Det kan du gøre ved at benytte dig af vores tjeneste, hvor vi kan give dig tilbud fra adskillige af de låneudbydere, vi samarbejder med.

Når du sammenligner samlelån, skal du især være opmærksom på ÅOP. ÅOP inkluderer alle omkostninger forbundet med lånet og giver et mere præcist billede af de reelle omkostninger ved lånet. Udover renten bør du også overveje lånets løbetid, da en længere løbetid kan reducere den månedlige ydelse, men potentielt øge de samlede omkostninger over tid.

For at sikre, at du får det billigste samlelån, er det samtidig afgørende at vælge et lån, der matcher din personlige økonomiske situation og som samtidig tilbyder de mest attraktive betingelser. 

Hjælp til samlelån

Det kan være lidt af en opgave at gennemgå de forskellige lånetilbud, der eksisterer på markedet, men der kan ofte være mange penge at spare ved at bruge ekstra tid på at sammenligne de forskellige muligheder.

Vi kan heldigvis hjælpe dig med at gøre processen meget mere enkel, end den ellers ville være. Med kun én ansøgning gennem vores lånetjeneste indsamler vi lånetilbud fra adskillige låneudbydere. Processen starter, når du udfylder en ansøgning her på vores hjemmeside. Efterfølgende videresender vi din ansøgning til de banker, vi samarbejder sammen med.

Bankerne vil derefter hver især behandle din ansøgning i en intern konkurrence og tilbyde dig det bedste samlelån ud fra de informationer, du har givet. Vi sammenligner lånetilbuddene på en klar og overskuelig måde, så du nemt kan sammenligne vilkår og betingelser fra de forskellige banker, inden du beslutter dig for at acceptere eller afslå tilbuddene.

Hvorfor kan jeg ikke få et samlelån?

Der kan være flere årsager til, at du ikke kan få godkendt din ansøgning til et samlelån. En af de primære årsager vil være din kreditvurdering. Hvis du har et for lavt rådighedsbeløb, hvis din gældsfaktor er for høj, eller hvis du er registreret i fx RKI som dårlig betaler, vil mange låneudbydere vurdere din kreditvurdering negativt.

Hvis din indkomst ikke anses for at være høj nok til at dække de månedlige afdrag på et samlelån, eller hvis dit rådighedsbeløb er for lavt efter dine faste udgifter, kan det også føre til afslag.

Din eksisterende gæld kan også spille en rolle. Hvis du allerede har en betydelig mængde gæld, kan låneudbydere være tilbageholdende med at tilbyde yderligere lån, da det øger risikoen for misligholdelse.

Endelig kan det også skyldes de specifikke politikker hos de enkelte låneudbydere. Nogle institutioner har strammere retningslinjer end andre, hvilket kan gøre det sværere for visse låntagere at få godkendt et samlelån.

Du kan dog forøge din muligheder for at få din samlelånansøgning godkendt ved bl.a.:

- At ansøge med en medansøger: Ved at have en medansøger med i din låneansøgning, vil begge ansøgeres økonomi blive talt med i kreditvurderingen.

- Opfylde bankernes krav: Sørg for at opfylde standardkravene fra låneudbyderne. Standardkrav kan inkludere, at du skal være over 18 år, ikke registreret i RKI og have bopæl i Danmark.

- Forøge dit rådighedsbeløb: Lav et budget og få overblik over dine indtægter og udgifter. Er der poster, hvor du kan sænke udgifterne, vil det have en positiv indflydelse på dit rådighedsbeløb 

Hvor er det bedst at samle sine lån?

Det bedste sted at samle dine lån afhænger af flere faktorer, herunder kreditvurdering, størrelsen og typen af dine eksisterende gældsposter, samt de tilbud og vilkår, som forskellige låneudbydere tilbyder.

Mange vælger at samle deres lån gennem deres nuværende bank, da de ofte tilbyder konkurrencedygtige renter og personlig finansiel rådgivning. Men ofte kan online låneudbydere tilbyde hurtigere sagsbehandling og mere fleksible vilkår end traditionelle banker. Det kan være en god løsning, hvis du søger en hurtig og nem proces. 

Hvor meget kan jeg samle i et lån?

Det er meget forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget du kan låne med et hurtigt samlelån. Generelt ligger intervallet mellem 10.000 og 500.000 kroner.

Det betyder, at du oftest kan finde et lån, der passer i størrelsen til den refinansiering, du har brug for. Som nævnt kan det variere meget fra udbyder til udbyder, og derfor anbefaler vi at bruge vores sammenligningsservice. Du kan med vores sammenligningsservice finde det billigste og mest passende lån til dig.

Da du normalt ikke kan låne mere end 500.000 kroner, betyder også, at det kan være svært at finde et lån, der er stort nok, hvis du har rigtig meget udestående gæld. Her kan det stadig være en fordel bare at tage ét samlelån, så du kan samle alle ens dyreste lån. Derved kan du spare mest muligt. Derudover er det også muligt at tage to samlelån, hvis altså du kan betale omkostninger forbundet med dette.

Kilder

Author image

Silva Rosa

Silva Rosa er vores faste skribent inden for lån, opsparing og finanser. Hun er ekspert i privatøkonomi og guider dig til altid at tage velinformerede og gode beslutninge omkring din økonomi.

Email: silva.stepanian@samlino.dk

Få de seneste råd til at spare penge

Hold dig opdateret med de seneste sparetips og markedsundersøgelser