A-kasser

Sammenlign a-kasser fra 21 udbydere - Spar op til 6.000 kr.

  • Få en komplet sammenligning af markedet med ét klikHelt gratis
  • Sammenlign 100% gratis og find den bedste a-kasse til dit behovHurtigt og nemt
  • Over 800.000 har allerede sammenlignetUforpligtende

Provider

Pris pr. md. for a-kasse

Provider

Pris pr. md. for a-kasse

Pris pr. md. for a-kasse

Vælger de fleste a-kasse alene eller i kombination med fagforening?

Nye tal fra 2025 viser, at danskerne i stadig højere grad vælger at kombinere a-kasse og fagforening, når de skal forsikre sig på arbejdsmarkedet. Der er altså en voksende gruppe, der ikke alene ønsker økonomisk understøttelse ved arbejdsløshed, men også tilvælger faglig sparring med en fagforening. Kombinationen af a-kasse og fagforening giver adgang til dagpenge ved ledighed samt juridisk bistand og forhandling af overenskomster.

Andel af befolkning der kun har a-kasse

10

139.579 personer var kun medlem af en a-kasse ud af en beskæftigelse på 3.005.600 mennesker i Danmark

Andel af befolkningen der har både fagforening og a-kasse

63

1.914.972 personer var medlem af både en a-kasse og fagforening ud af en beskæftigelse på 3.005.600 mennesker i Danmark

Tallene er hentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings rapport om a-kassernes afregning af medlemsbidrag d. 1. januar 2025 og tal fra Danmarks Statistik fra 2023. Tallene er senest opdateret den 3. marts 2025.

Vores sammenligninger af finansielle produkter er fremhævet i

Høj medlemstilfredshed hos danske a-kasser

Generelt er antallet af klager mod a-kasser meget lavt. Den højeste klagefrekvens ligger på 1,61 klager per 1000 medlemmer i 2023, mens den laveste klagefrekvens hos HK ligger på 0,83. Forskellen er altså minimal, hvilket indikerer en generelt høj tilfredshed blandt medlemmer.

Christian Blondeau

CCO hos Samlino.dk

Expert image

Klager over danske a-kasser

Færre end 1 ud af 1000 betalende medlemmer klager i gennemsnit over deres a-kasse. Den lave klagefrekvens til trods, oplever nogle selskaber flere klagesager end konkurrenterne i markedet. Nedenfor finder du de 10 a-kasser med flest klagesager per 1.000 medlemmer.

Frie A-kasse

1,61 per 1.000 medlemmer

MA A-kasse

1,31 per 1.000 medlemmer

NNF A-kasse

1,15 per 1.000 medlemmer

Ase A-kasse

1,13 per 1.000 medlemmer

Min A-kasse

1,12 per 1.000 medlemmer

Dansk Metal

1,02 per 1.000 medlemmer

TL A-kasse

1,01 per 1.000 medlemmer

Det Faglige Hus

0,95 per 1.000 medlemmer

AJKS

0,89 per 1.000 medlemmer

HK A-kasse

0,83 per 1.000 medlemmer

Tallene er indhentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings rapport om Årsstatistik for CKA 2023.

Hvorfor bruge Samlino.dk?

  • +800.000

    Kunder hjulpet

  • +312 mio. kr

    Penge sparet

  • 100%

    Gratis at bruge

Find din a-kasse

Gør som tusindvis af glade brugere, der har sparet penge gennem samlino.dk

Læs mere om forskellige fordele ved at være medlem af en a-kasse

A-kasse selvstændig

En a-kasse sikrer dig dagpenge, hvis din virksomhed lukker eller indtjeningen svigter. Du får også adgang til juridisk rådgivning, regnskabshjælp og støtte til opstart eller afvikling.

A-kasse studerende

At melde sig ind i en a-kasse som studerende sikrer dig økonomisk tryghed efter studiet - helt gratis! Du får også karriererådgivning og andre værdifulde fordele.

Lønsikring

Forståelse af arbejdsløshedsforsikring er vigtig for din økonomiske tryghed. Denne guide besvarer de mest almindelige spørgsmål og hjælper dig med at finde den rette a-kasse.

Fradrag for A-kasse

Medlemskab af en a-kasse, fagforening eller lønsikring giver skattefradrag, hvilket gør dit kontingent billigere, da du får en del tilbage via skat. Læs præcis hvordan du kan få det fulde fradrag for din kontingent.

A-kasse anciennitet

Anciennitet i en a-kasse refererer til din medlemsperiode og er afgørende for din ret til dagpenge. For at modtage dagpenge ved ledighed skal du have været medlem i mindst 12 måneder.

Billig a-kasse

Danmark har over 21 a-kasser med kontingenter fra ca. 500-550 kr. om måneden. Selv små prisforskelle kan påvirke din økonomi. Sammenlign alle a-kasser i vores prisberegner eller læs vores guide her og find den bedste pris.

A-kasse og fagforening

A-kasse og fagforening forveksles ofte, men har forskellige formål. Det er vigtigt at kende forskellen for at træffe det rette valg for din jobsituation og økonomiske sikkerhed. Forstå den konkrete forskel her.

Efterløn

At have styr på efterlønnen i Danmark er vigtigt for din økonomiske tryghed – uanset om du er lønmodtager eller selvstændig. Find svar på alt om efterløn, så du nemt kan finde den aftale, der passer bedst til dig.

A-kasse og fagforening - hvad er forskellen?

En a-kasse og en fagforening varetager forskellige funktioner:

  • A-kasse: Sikrer dig økonomisk gennem dagpenge ved ledighed og tilbyder hjælp til jobsøgning.
  • Fagforening: Fokuserer på dine arbejdsforhold, såsom løn, arbejdsmiljø og rettigheder på arbejdspladsen. De forhandler overenskomster og yder juridisk bistand i arbejdsrelaterede sager.
Mens a-kassen støtter dig økonomisk ved jobtab, arbejder fagforeningen for at forbedre dine vilkår, mens du er i arbejde. Du kan vælge at være medlem af begge for en komplet beskyttelse, men det er ikke et krav. Læs mere om forskellen mellem a-kasser og fagforening her

Hvorfor blive medlem af en a-kasse?

At være medlem af en a-kasse giver dig flere fordele:

  • Økonomisk sikkerhed: Dagpenge ved ledighed.
  • Personlig rådgivning: Sparring for at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet.
  • Kompetenceudvikling: Kurser og workshops, der styrker dine færdigheder.
Et medlemskab fungerer dermed som en forsikring mod uforudsete jobmæssige udfordringer.

For at blive medlem af en a-kasse skal du vælge den, der passer bedst til dine behov, og derefter udfylde en indmeldelsesformular på deres hjemmeside. De fleste a-kasser kræver, at du er i beskæftigelse eller under uddannelse for at kunne blive medlem. Når din ansøgning er behandlet, vil du modtage en bekræftelse på dit medlemskab.

Ja, du kan til hver en tid skifte a-kasse. Processen indebærer, at du melder dig ind i den nye a-kasse, hvorefter de typisk sørger for at overføre dit medlemskab og din anciennitet fra din nuværende a-kasse. Det er vigtigt at sikre, at der ikke opstår huller i dit medlemskab, da det kan påvirke din ret til dagpenge.

Dagpengesatsen afhænger af din tidligere indkomst og kan maksimalt udgøre 90% af din tidligere løn. For fuldtidsforsikrede er den højeste dagpengesats i 2025 dog 21.092 kr. pr. måned. For at opnå denne sats skal du have haft en gennemsnitlig månedlig indkomst på mindst 25.070 kr. Derudover kan du i de første tre måneders ledighed være berettiget til et beskæftigelsestillæg, hvilket kan øge din månedlige dagpengesats til 25.070 kr. Det er vigtigt at bemærke, at dagpenge er skattepligtige, og det beløb, du får udbetalt, vil derfor være efter skat.

Selvom dagpengesatsen er ens på tværs af alle a-kasser, varierer medlemskontingentet og de ekstra services, de tilbyder. Ved at sammenligne a-kasser kan du sikre dig, at du får mest muligt ud af dit medlemskab både økonomisk og professionelt.

Som studerende kan du blive gratis medlem af en a-kasse og dermed sikre dig ret til dagpenge straks efter endt uddannelse. Dette kan være en stor fordel, hvis du ikke får job med det samme.
Læs alt om a-kasser for studerende i vores guide her

Faktorer at overveje ved sammenligning af a-kasser

Når du vælger a-kasse, er det vigtigt at se ud over prisen. Overvej, om a-kassen passer til dit fagområde, tilbyder relevante ekstra services som rådgivning og kurser, samt om dens geografiske tilstedeværelse er vigtig for dig.

  • Medlemskontingent: Kontingentet varierer mellem a-kasser. Nogle tilbyder lavere priser, mens andre kan være dyrere på grund af ekstra services.
  • Skattefradrag: Husk, at kontingentet er fradragsberettiget, hvilket reducerer din reelle udgift.

Er du på udkig efter den allerbilligste a-kasse? Læs hele vores top 10-liste over de billigste a-kasser i 2025 her.

  • Branchefokus: Nogle a-kasser specialiserer sig inden for specifikke fagområder som IT, sundhed eller byggeri. Hvis du arbejder inden for et bestemt felt, kan en specialiseret a-kasse tilbyde målrettet rådgivning og netværk.
  • Tværfaglige a-kasser: Disse er åbne for alle uanset branche og kan være fordelagtige, hvis du skifter karriere eller arbejder i et bredt felt.

  • Karriererådgivning: Mange a-kasser tilbyder personlig vejledning, CV-workshops og interviewtræning.
  • Kurser og efteruddannelse: Nogle tilbyder gratis eller rabatterede kurser for at styrke dine kompetencer.
  • Netværksmuligheder: Arrangementer og netværksgrupper kan hjælpe dig med at udvide dit professionelle netværk.

  • Lokale kontorer: Hvis du foretrækker personlig rådgivning, kan det være en fordel at vælge en a-kasse med kontorer i nærheden af din bopæl.
  • Online services: Mange a-kasser tilbyder også online rådgivning og webinars, hvilket kan være praktisk, hvis du har en travl hverdag eller bor i et område uden lokale kontorer.

Læs vores guides til A-kasser

Hvorfor bruge Samlino.dk?

  • +800.000

    Kunder hjulpet

  • +312 mio. kr

    Penge sparet

  • 100%

    Gratis at bruge

Find din a-kasse
Author image

Anders Kristiansen

Anders Kristiansen er vores faste skribent og har flere års erfaring med formidling af finansielt stof til en bred læserskare i Danmark. Han gør på denne side vores brugere klogere på a-kasser og fagforeninger og hjælper dig med at få et samlet overblik.

Email: anders.kristiansen@samlino.dk

Denne side er gennemgået og godkendt af Christian Blondeau d. 04/03/2025.

Author image

Christian Blondeau

Med sit fokus på relationer og samarbejde arbejder Christian Blondeau målrettet på at styrke Samlino.dk’s position som en pålidelig samarbejdspartner inden for a-kasser og finansielle produkter, samtidig med at han bidrager til at skabe værdi for både partnere og brugere...

Email: christian.blondeau@samlino.dk

[1]Andelen af mennesker i beskæftigelse i Danmark i 2025 er hentet fra Danmarks Statistik.
[2]Tal for antal medlemmer i fagforeninger og a-kasser til analyse af hvad folk vælger mest af a-kasse eller fagforening kombineret er indhentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruterings rapport om A-kassernes afregning af medlemsbidrag
[3] Data for antal klager per 1.000 medlemmer for a-kasser er indhentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruterings report om Årsstatistik for CKA 2023.

Denne analyse af a-kassepriser er baseret på data indsamlet fra både offentlige indberetninger og interne data fra Samlino.dk. De interne data er genereret, når vores besøgende indtaster deres oplysninger og søger i vores prisdatabase. Danmarks Statistik og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering har bidraget med tal til relative udregninger udarbejdet internt i Samlino.dk.