Der findes et utal af måder at spare penge på – og blot én måde er på dine forsikringer. Samlino.dk vil gerne hjælpe dig med at spare penge på dine forsikringer, så du kan bruge dem på noget lidt sjovere. Få vores råd til, hvordan du sparer en god sum penge på forsikringer her.
Forsikringer er din økonomiske tryghed i tilfælde af arbejdsløshed, biluheld, indbrud, brand, sundhedsproblemer og meget mere. Derfor er mange forsikringer et ‘must’. Det er på den måde også en uundgåelig post i budgettet. Dog er det ikke ensbetydende med, at prisen er fast, og du ikke kan have en indflydelse dér. Det kan du nemlig sagtens. Så her får du 7 gode råd til at spare penge på dine forsikringer.
En gennemsnitlig dansker betaler cirka 10.000 kroner for at være forsikret året rundt, men en stor del af de betalende kunder ved faktisk ikke, hvor meget de betaler. Er du også en af dem? Så bare rolig, der er råd at hente lige her.
7 gode råd til at spare penge på forsikringer
1. Sammenlign markedet
- Skal du tegne en ny forsikring? Eller har du allerede en indboforsikring, ulykkesforsikring, husforsikring og måske endda en bilforsikring? Ligegyldig udgangspunktet, så er det en god idé at holde sig opdateret på markedet, så du hverken bare vælger det første, du får tilbudt, eller ikke kræver at dit nuværende forsikringsselskab er konkurrencedygtigt.
Sammenlign markedet, så du har et overblik! Her på Samlino.dk hjælper vi dig gerne med at sammenligne forsikringer helt gratis, heriblandt ansvarsforsikring til bilen og Tesla forsikring, hvis du er den heldige ejer af sådan en.
2. Samlerabat eller ej
- Mængderabat hos butikker, loyalitetsfordele, samlelån – der findes mange eksempler, hvor det kan betale sig at være kunde hos ét selskab, eller for eksempel samle mange små lån i ét i stedet. Det kan desuden også gøre det hele mere overskueligt.
Det er dog ikke altid, at det kan betale sig, da størrelsen på besparelsen varierer, så vær kritisk og tjek op på det.
3. Hæv selvrisikoen
- Vi betaler for mere, end vi modtager – hvilket er selvindlysende, selvfølgelig. Forsikringsselskaberne er jo virksomheder, som skal overleve. Men statistisk set, kan det i mange tilfælde sagtens være værd at overveje at hæve sin selvrisiko, så du samtidig får en lavere præmie.
4. Betal på én gang
- Hvis du har luft i økonomien til at betale din forsikring på én gang – helårlige betalinger eksempelvis – så kan det være en god idé. Du betaler nemlig højst sandsynligt ekstra for ulejligheden, de gør sig ved at splitte betalingen op. Det er i hvert fald bare penge ud af vinduet, hvis du har mulighed for at gøre noget andet i stedet.
5. Gør det til en vane at tjekke tilbud
- Rådet hænger sammen med punktet om at sammenligne markedet. Det er nemlig ikke nok bare at gøre det én gang. Gør det til en vane at tjekke op på dine eksisterende forsikringer, eksempelvis en gang om året, så du altid ved, at du er opdateret og betaler den rette pris for dine reelle forsikringsbehov.
Hvornår har du sidst sammenlignet din bilforsikring eller kaskoforsikring? Tjek op på dine aftaler!
6. Vær opmærksom på overlapning og kundefordele
- Det er selvfølgelig altid godt at være better safe than sorry – meeen kun til en vis grænse. Tjek om du allerede har en sundhedssikring gennem dit job, ulykkesforsikring gennem dit pensionsselskab, rejseforsikring gennem din bank eller lignende – du behøver ikke dobbelt op.
Desuden kan det være, at du får rabatter gennem dit forsikringsselskab på andre ting eller måske rabatter på forsikringer gennem medlemskaber i eksempelvis foreninger? Husk at undersøg det! Det er nemlig også indirekte penge sparet.
7. Tag dine forholdsregler
- Mange forsikringsselskaber belønner kunder, som selv tager deres forholdsregler. Eksempelvis at få installeret et alarmsystem eller et lækageovervågningssystem. Det er værd at undersøge, om du kan få nedslag i forsikringspræmien på denne måde!
Bonus råd: Husk du kan fortryde
- Har du fået sagt ja til et tilbud, før du måske har fået sammenlignet markedet? Eller har du bare ombestemt dig? Husk du har 14 dages fortrydelsesret på nye forsikringsaftaler. Så du kan altid sige dem op og finde et bedre tilbud.
Comment