Der er mange internetudbydere at vælge i mellem. Få et overblik over dine muligheder for internet, så du ved, hvilke internetforbindelser og hastigheder, der er tilgængelig på din adresse.
Det er ikke kun din internethastighed, du skal se efter. Men også hvilken internetudbyder, du ønsker. Det er dog ikke alle internetudbydere, der tilbyder internet til netop dig.
Hvilken type internet du kan få, kommer nemlig an på, hvor du bor i Danmark. Heldigvis, kan du nemt tjekke, hvilke muligheder du har for internet på din adresse ved at bruge vores søgefunktion.
Bruger du søgefunktionen, kan du hurtigt og nemt se og sammenligne de konkrete internetudbydere og priser, der er tilgængelig på din adresse.
Hvilket internet kan jeg få på min adresse?
Du er ikke den eneste, hvis du går ud fra, at du bare kan få det internet, du ønsker derhjemme. Desværre er det ikke så simpelt.
Hvis du vil se, hvilke muligheder for internet du har på din specifikke adresse, er den nemmeste og hurtigste måde at bruge vores gratis søgefunktion.
Når du indtaster din adresse i søgefunktionen, får du en liste over internetudbydere, internethastigheder og priser. Du får altså en præcis information om, hvilket internet du kan få derhjemme – samtidig med du får mulighed for at sammenligne de forskellige tilbud og priser for at finde den, der passer bedst til dit behov.
Hvilke typer af internet kan jeg få?
Udover at se på, hvilket internet du kan få på din adresse – bør du også se på, hvilken type internet og hvilken internethastighed, du bør vælge.
Du kan i dag vælge mellem forskellige typer af internet – heraf om du ønsker trådløs eller kabeltilslutning til internettet. De mest almindelige internet er ADSL, kabelbredbånd, fibernet og mobilt bredbånd.
Internet via ADSL
I dag er ADSL den mest populære form for bredbånd. Det er en bredbåndsforbindelse, der er tilgængelig over hele landet til rimelige priser.
ADSL leveres gennem telefonkabler, der er begravet i jorden. Disse telefonlinjer er lavet af kobber, og kvaliteten af kobberet kan påvirke hastigheden på signalet.
ADSL er kendetegnet ved stor ydeevne og hurtig download – du får altså en høj internethastighed. Ulempen er dog, at internettet ikke altid er stabilt, fordi hastigheden påvirkes af afstanden til udbyderens central.
Kabelbredbånd (COAX)
Kabelbredbånd, også kendt som COAX, fungerer ved hjælp af dit antennestik, som også leverer dit TV-signal.
Indtil videre er kablerne primært blevet lagt i større byer, så bredbåndsforbindelsen er ikke tilgængelig for alle. Det er også kun få internetudbydere, der tilbyder kabelbredbånd her i Danmark – derfor er det ikke sikkert, at du netop kan få denne type på din adresse.
Fordelene ved COAX bredbånd er, at du får en sikker og hurtig internetforbindelse. Dog kan du med COAX bredbånd ofte ikke få en høj hastighed på download.
Fibernet
Vil du gerne have en stærk og hurtig internetforbindelse, så er fibernet den oplagte løsning for dig.
Fibernet er et symmetrisk internet, hvor hastigheden for upload og download er den samme. Dog er det endnu ikke meget udbredt i Danmark, blandt andet fordi det ikke er tilgængeligt for alle. Desuden skal du huske at have i mente, at fibernet ofte ligger i den dyre ende af prisskalaen.
Internettet er kendt for at være ekstremt hurtigt, og det bliver anset som fremtidens bredbånd.
Mobilt bredbånd
Mobilt bredbånd er en fleksibel type internet, da du kan bruge det både inden for og uden for hjemmet.
Bredbåndsløsningen kan fungere som en supplementær forbindelse til din fastnetbredbånd.
Mobilt bredbånd fungerer ved at opsætte en wifi-router eller tilslutte et USB-stik med et SIM-kort til din computer, som modtager internetsignalet.
Fordelen ved mobilt bredbånd er blandt andet, at routeren kan fordele wifi-internettet til flere enheder og personer derhjemme. Dog er der normalt en øvre grænse for den mængde data, du kan bruge pr. måned, før hastigheden bliver reduceret.
Hvilken internethastighed skal jeg vælge?
Hvilken internethastiged du har brug for derhjemme kommer blandt andet an på, hvor mange I er, og hvad I bruger internettet til. Se, hvilken hastighed du har brug for.