Her skal du investere dine penge

|Posted by | Aktuelt, Højrentekonto

Invester dine penge i en højrentekonto

Har du plus på kontoen, stoppet pengesedler i madrassen eller lidt guld i gemmerne? Selvom du ikke er en haj til investeringer, er der al mulig grund til at kaste dig ud i det lige nu!

Renten i øjeblikket er lav, hvilket betyder, at hvad end du har stående på kontoen højst sandsynligt daler i værdi. Du får mere ud af dine penge, hvis du investerer dem. Bevares, der er risici forbundet med at investere sine penge, men udbyttet kan til gengæld også være betydeligt større. Det kan være at du har fået udbetalt udbytte på dine aktier, arvet en større sum penge eller måske fået penge tilbage i SKAT. Uanset årsagen til dit overskud, er det værd at overveje at investere nogle af pengene. Med den rette hjælp til at placere dine penge, formindsker du de risici der er forbundet ved at investere.

Samlino.dk har sammenlignet markedet for investering i danske værdipapirer, og det viser sig, der er mærkbare forskelle på omkostningerne blandt bankerne, når man handler aktier og obligationer. I de fleste tilfælde tager bankerne nemlig mellem 0,1% og 0,15%, når der handles med danske aktier med et minimumsbeløb på mellem 25 og 29 kroner. Et enkelt selskab skiller sig ud ved at have markant lavere omkostninger, idet de både har lavere handelsomkostninger og ikke opererer med depotgebyrer. Derfor kan du spare helt op til 79%, hvis du investerer smart.

Vi har sammenlignet otte banker

Vi har sammenlignet otte banker, for at finde frem til det selskab, der tilbyder de bedste vilkår. Analysen tager udgangspunkt i en investor, som investerer henholdsvis 10.000 og 75.000 kroner. Da testpersonerne er forholdsvis små investorer, betyder det, at de banker der har høje depotgebyrer, kommer til at fremstå meget dyrere end konkurrenterne.

En generel tendens er, at de traditionelle banker alle har depotgebyrer, hvorimod investeringsbanker stiller deres depot gratis til rådighed for kunderne.

Du vil investere 10.000 kr.

Hvis du har 10.000 kr. at investere, vil det være mest fordelagtigt for dig at benytte selskabet Degiro. Degiro er den billigste løsning i undersøgelsen, med samlede investeringsomkostninger på 38 kroner. I den anden ende af skalaen ligger Nykredit, der med samlede omkostninger på 182 kroner er den dyreste løsning. Det giver altså en besparelse på hele 79% ved at vælge Degiro frem for Nykredit.

Du vil investere 75.000 kr.

Selv hvis du har flere penge at investere, er Degiro den billigste løsning med samlede omkostninger på 63 kroner. Nykredit er atter dyrest, og har samlede omkostninger på 255 kroner. Du sparer altså her 75%.

Men selvom Degiro overlegent tager førstepladsen som den billigste investeringsbank, er der dog flere overvejelser man bør gøre sig inden man sætter formuen hos selskabet. Degiro er en ny spiller på markedet, som er markant billigere end konkurrenterne. Som mindre og uerfaren investor er der dog en række ulemper ved at benytte selskabet. Eftersom Degiro er et hollandsk selskab, er der intet krav om indberetningen til skat, så du står derfor selv for indberetningen. Endvidere er det vigtigt at sætte sig ind i handelsbetingelserne; eksempelvis giver man Degiro tilladelse til at udlåne aktierne til trejdepart, uden man får ekstra betaling for det.

Tre gode råd

1. Betal af på forbrugslån
Har du penge på opsparingen og har du samtidig et højrentelån stående, bør du altid prioritere at få afviklet lånet hurtigst muligt. Det kan være du har et forbrugslån eller et billån, der hver måned betyder renteudgifter. Jo mere du afbetaler på lånene, jo mindre bliver de månedlige ydelser. Med en ekstra indbetaling til dit lån vil du altså spare penge i det lange løb. 

2. Gå uden om lønkontoen
Hvis du bare lader dine penge gå ind på din lønkonto hver måned, får du med garanti det mindst mulige afkast af dem. Står pengene her, vil de nemlig højst sandsynligt dale i værdi. Har du i dag 75.000 kr. vil de om 10 år, hvis inflationen er 2 procent om året, reelt set være 13.720 kroner mindre værd. Det vil sige et værditab på 18%.

3. Overvej dit valg af bank
Hvis du ikke har forbrugslån hængende og hvis din investering er langsigtet, er det en god løsning at putte dine penge i eksempelvis aktier eller obligationer. Udgangspunktet for en investering er ønsket om, at dine penge er blevet mere værd den dag, du skal bruge dem. Og investeringer kan give dig et langt højere afkast end renten på din bankbog. Det er dog langt fra ligegyldigt, hvor du vælger at lægge dine penge. De fleste mindre investorer vil i langt de fleste tilfælde vælge at investere deres midler i deres nuværende bank. Det udnytter bankerne ved at lægge en række gebyrer på dine investeringer, som æder en portion af din kursgevinst. Har du derfor på fornemmelsen, at du betaler mere hos din bank end hos en af konkurrenterne, bør du undersøge, om du kan handle billigere hos en konkurrent. Når du investerer dine opsparede midler, bør du droppe loyaliteten og benytte den bank, der giver dig den service og support til den bedst mulige pris. Og det, hvad enten du er erfaren eller ny investor.

Find den bedste bank til din opsparing

Skal du have et stort beløb stående i mange år, eller kan du kun undvære et mindre beløb i et enkelt år? I begge tilfælde kan Samlino hjælpe dig med at finde den bedste løsning med de højeste renter. Santander Consumer Bank har eksempelvis 3 forskellige højrentekonti. Det eneste du skal gøre, er at vælge, hvor længe du kan undvære pengene, og hvor mange penge du kan undvære. Hvis du ved, hvor stort et beløb der skal stå på din højrentekonto, kan du hurtigt sammenligne produkterne med Samlino.dk.

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 3 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *