Når man skal tegne en ulykkesforsikring, er ens beskæftigelse ikke helt ligegyldig for den pris. man ender med at skulle betale. Hvis du tilbringer dine arbejdsdage med høj risiko for ulykker, vil det nemlig være dyrere for dig at blive forsikret, end hvis dit arbejdsliv er helt ufarligt. Vi er gået priserne på ulykkesforsikringer hos de forskellige forsikringsselskaberne efter i sømmene, så vi kan hjælpe dig med at få styr på forsikringerne. Læs med, og find ud af hvor stor betydning dit erhverv har for prisen på din ulykkesforsikring.
Højrisikojobs vs. lavrisikojobs
Vi har undersøgt priserne fra de danske forsikringsselskaber, som ikke har opstillet begrænsninger for hvem, der kan tegne en forsikring og som har priserne tilgængelige online. Selvom alle reelt set kan komme ud for en ulykke, er der alligevel faktorer, som spiller ind på størrelsen på din forsikringspræmie. For eksempel spiller din beskæftigelse en rolle, når prisen på din ulykkesforsikring fastsættes.
Læs også: Husforsikring: Så stor er prisforskellen!
Der er er store udsving i prisen, hvis man sammenligner forsikringspræmien for en person med et lavrisikojob og en person med et højrisikojob. Risikoen for en stor udgift for forsikringsselskaberne er i høj grad bundet op på, hvilket job kunden har, hvilket naturligt smitter af på prisen på forsikringen.
Lavrisikojob
En person med et lavrisikojob kan for eksempel være én, som er fuldtidsansat på et kontor og ikke har kørsel som en del af sine faste arbejdsopgaver. Jobs af denne type udgør ingen eller en meget lav risiko for at man kommer ud for en alvorlig ulykke, og derfor vil prisen på ens ulykkesforsikring også være derefter. Din beskæftigelse har altså stor betydning for prisen på din ulykkesforsikring. Har du et lavrisikojob i forhold til et højrisikojob, så kan du i gennemsnit spare 2.758 kr om året på din ulykkesforsikring. Den billigste ulykkeforsikring på markedet fås hos Min forsikring til 1.165 kr. om året og den dyreste pris for testpersonen med lavrisikojob er 1.897 kr. om året.
Højrisikojob
En person med et højrisikojob vil for eksempel være beskæftiget fuldtid som stilladsarbejder. Forsikringsselskaberne vurderer, at denne form for beskæftigelse udgør en højere risiko for alvorlige ulykker og skader, hvilket naturligvis afspejles i prisen på ulykkesforsikringen. Hvis en person i et højrisikojob skal ulykkesforsikres, kan det billigst gøres hos Codan til 2.990 kroner om året, hvor den dyreste ligger på 5.927 kroner årligt og fås hos Nykredit.
Se også: Køb eller leasing: Hvad betaler sig?
Din arbejdsgiver har ved lov pligt til at forsikre dig. Ulykkesforsikring er dog en af de få forsikringer, hvor du kan blive dækket af flere forsikringer på en gang, og du vil ved et uheld altså både få udbetalt penge fra din arbejdsgivers forsikring og din private. Men du kan også vælge kun at tegne en ulykkesforsikring med fritidsdækning. På den måde slipper du for at betale ekstra for din forsikring, fordi du har et højrisikojob. Vælger du denne løsning, er det dog vigtigt at du sikrer dig at den forsikring som din arbejdsgiver har tegnet, dækker tilstrækkeligt. Vær opmærksom på at invaliditetssummen er høj nok, da det typisk er her, man kan spore de store forskelle selskaberne imellem.
Sammenlign priserne på markedet og spar penge!
Som vores analyse viser, kan der være stor forskel på priserne selskaberne imellem. Derfor er det vigtigt at du sammenligner priserne fra så mange selskaber som muligt. Det er ikke kun på ulykkeforsikringerne, der er store besparelser i sigte, hvis man ser sig godt om og undersøger markedet grundigt. Det gælder stort set alle forsikringstyper. Hvis du eksempelvis skal tegne en forsikring på din bil, kan størrelsen på selvrisikoen have stor betydning for hvad du ender med at skulle betale til forsikringsselskabet. Der kan være tusinder af kroner at spare, hvis du justerer størrelsen på din selvrisiko.
Guide: Hvilken internethastighed har jeg brug for?
Hvornår har du sidst tjekket om du betaler for meget for dine forsikringer? Du kan nemt og hurtigt få et overblik over priserne på markedet, hvis du benytter vores sammenligningsportal på Samlino.dk, hvor vi sammenligner alle udbydere i Danmark, blandt andre Bauta og Alm. Brand. Der er typisk gode penge at spare, hvis man sørger for at indhente tilbud fra så mange selskaber på markedet som muligt, både når det kommer til bilforsikring og lån. Der er nemlig store forskelle i priserne på nogenlunde enslydende produkter.
Comment