Gratis budgetskema til 2018: Få styr på økonomien i det nye år

|Posted by | Sparetips

dk-blog-budgetfor2018-w52

Er dit nytårsforsæt, at 2018 skal være året, hvor du får helt styr på privatøkonomien, eller vil du bare gerne have et bedre overblik over dine indtægter og udgifter? Med Samlino.dks gratis budgetskema kan du få helt styr på økonomien i det nye år.

De fleste af os kan nok nikke genkendende til, at det til tider kan være en smule uoverskueligt at holde styr på præcist, hvor mange indtægter og udgifter man har. Med et budgetskema kan du få et nemt og overskueligt overblik over din privatøkonomi, og du kan dermed nemmere tage stilling til, om du synes, at du forvalter dine indtægter, som du ønsker – eller om 2018 skal være året, hvor du vil prioritere din økonomi anderledes.

Sådan bruger du Samlino.dks budgetskema

Med Samlino.dks budgetskema, er det nemt og hurtigt at danne dig et overblik og din privatøkonomi. Det er let og overskueligt at bruge budgetskemaet – følg blot disse 4 punkter, og få overblik over dine økonomi.

  1. Download budgettet nedenfor.
  2. Indtast alle din indtægter og udgifter.
  3. Opdater løbende budgettet, når der sker ændringer i din økonomi.
  4. Få overblik og hold øje med dit månedlige overskud/underskud.

Download budgettet her:

dk-banner-landingpage2018-w52

Hvilke indtægter kan du have?

Når du udfylder budgetskemaet, er det vigtigt at overveje alle indtægter, du har. På den måde får du et retvisende billede af din privatøkonomi.

Tjek listen over de mest alm indtægtskilder, og overvej om du måske får indkomst fra nogle af disse.

Løn

Hvis du har et arbejde, har du formentligt nogle lønindtægter, som du skal regne med i dit budget. For at få et retvisende billede at din privatøkonomi, bør du indtaste din nettoløn – altså den lønindtægt du har EFTER du har fratrukket skat, AM-bidrag og andre offentlige ydelser du måtte modtage.

Din nettoløn er altså det beløb du reelt får udbetalt. Er du i tvivl om hvad din nettoløn er, kan du tjekke din lønseddel, hvor det oftest vil fremgå.

Overførselsindkomst

Hvis du får indkomst fra det offentlige, bør du også medregne dette i dit budget. Overførselsindkomst er indkomst såsom dagpenge, kontanthjælp, SU, folkepension og diverse tilskud og bidrag. Har du børn under 18 år, skal du derfor huske at medregne børnepenge eller ungeydelse.

Kapitalindkomst

Kapitalindkomst dækker over en bred vifte af indkomsttyper, der ikke betegnes som løn eller overførselsindkomst. Som hovedregel, klassificeres indkomst der ikke er tjent i forbindelse med, at du leverer en ydelse (som at arbejde), som kapitalindkomst.

Kapitalindkomst dækker derfor, blandt andet, over aktieindkomst fra aktier og investeringsbeviser. Renteindtægter fra opsparingskontoer og indtægter for udlejning af bolig hører ligeledes under kapitalindkomst.

Hvilke udgifter kan du have?

Når du udfylder budgetskemaet, er det ligeledes vigtigt, at du overvejer alle udgifter du har. Tjek listen over de mest normale udgifter, og overvej om du måske også bruger penge på nogle af disse.

Udgifter til bolig

Langt de fleste vil have udgifter til bolig, hvad end du bor til leje, har en andelslejlighed eller er boligejer. For mange er udgiften til bolig også en af de poster som vejer tungt på budgettet, da posten ofte optager en god del af ens indtægter.

Du bør ligeledes huske, at der også er udgifter til vand, varme og el, som du skal huske at medregne i dit budget.

Forsikringer

Forsikringer er ligeledes en post der kan fylde meget på budgettet. Du har sikkert en håndfuld af forsikringer, hvor du enten betaler et månedligt eller årligt beløb. Husk at medregne udgifterne til alle dine forsikringer i dit budget.

Bredbånd, TV og mobilabonnement

Du har muligvis udgifter til både bredbånd, TV og mobil hvert år. Hvis du har licenspligtige apparater, skal du huske at medregne licens i dine udgifter. I 2017 kostede medielicens 2.492 årligt. Hvis du har forsikringer på dit TV, computer eller din mobil, så husk at medregne disse under forsikringer.

A-kasse og fagforening

Hvis du er medlem af en a-kasse og en fagforening, skal du ligeledes huske at medregne disse i dit årlige budget. Er du i tvivl, om du har den rigtige a-kasse og fagforening, kan du se vores store prissammenligning her.

Afdrag på lån

Hvis du tidligere har taget et eller flere lån, bør du ligeledes medregne omkostningerne ved lånet i dit budget. Husk både at medregne afdragene, men tjek også om dit lån har andre udgifter.

Sådan får du et større rådighedsbeløb

Dit rådighedsbeløb er det beløb du har til rådighed, når du har betalt alle dine faste udgifter. Dit rådighedsbeløb skal dække dine variable udgifter, såsom mad, tøj, ferier, gaver, osv.

Hvis du gerne vil have et større rådighedsbeløb, end du har nu, bør du kigge både din indtægter og udgifter i sømmene. For at få et større rådighedsbeløb skal du nemlig enten have flere indtægter eller færre udgifter.

Oftest vil det kunne være svært at ændre på dine indtægter, da løn og overførselsindkomster kan være svære eller umulige at ændre på. Derfor vil det nemmeste ofte være at spare penge på dine faste udgifter.

Spar penge på dine faste udgifter

Hos Samlino.dk kan vi hjælpe dig med at spare penge på flere af dine faste udgifter. De faste udgifter er et rigtig godt sted at spare, fordi det er en udgift, som du betaler hvert år eller måned, og besparelsen dermed bliver ved med at give gavn. Med Samlino.dks gratis sammenligningsportal kan du sammenligne priserne på en lang række produkter, som mange af os har som faste udgifter.

Hvis du har en bil, kan du med Samlino.dk sammenligne markedet for bilforsikringer helt gratis. Vi finder tilbud til netop dig og din bil, så du kan få en billigere bilforsikring.

Du kan ligeledes sammenligne priserne på både mobilabonnementer samt bredbånd og TV. Samlino.dk sammenligner samtlige mobilabonnementer og bredbånd- og TV-pakker på markedet, så du kan finde den rette løsning til dit behov og forbrug.

Endeligt sammenligner Samlino.dk også priserne på a-kasse og lånemarkedet.

Få budgettet nu! Det er 100% gratis at downloade Samlino.dks budget

 

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 0 / 5. Antal bedømmelser 0

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas Andersen

Thomas har en kandidatgrad i kommunikation og digitale medier. Hans faglige baggrund i kommunikation afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comments

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *