7 trin til køb af brugt bil

|Posted by | Aktuelt, Alle opslag, Bilforsikring, Tips og tricks
Tags: , ,

Køb bilen brugt og spar tusindvis af kroner!

Der findes mange brugte biler, som er stort set så gode som nye, men som kan købes til halvdelen af den pris, bilen koster fra ny af. Det i sig selv er en rigtig stor motivationsfaktor for at købe en brugt bil, men du bør alligevel gå igennem følgende syv trin, inden du køber en brugt bil.

Følg disse syv trin, før du køber en brugt bil

1. Lav en liste

Det er vigtigt, at du gør dig klart, hvad du har brug for i en brugt bil. Skriv en liste med specifikationer, hvor du noterer bilmodel, motorstørrelse og lignende. Ved at fokusere på funktion frem for et bestemt bilmærke er der større chance for, at du får dækket dine behov tilfredsstillende.

Det kan også spare din mange penge på den brugte bil ved se bort fra mærket, fordi man typisk betaler mere for et populært mærke. Det er dog helt op til hver enkelt person, om man har lyst til at betale for mærket på en brugt bil.

2. Læs brugeranmeldelser

Når du har udset dig et par forskellige biler, som kunne være interessante for dig, er det en god idé at kigge på brugeranmeldelser af de pågældende biler. På den måde hører du fra andre bilister, som har konkret erfaring med bilen.

Du kan her tit se om enkelte biler er velkendt for at holde i lang tid, og om der er nogle normale problemer med dem.

Læs også: Bule i bilen: Hvad gør du nu?

3. Mød bilsælgeren

En ting er at se billeder af den brugte bil på internettet og at snakke med sælgeren af bilen over telefonen. En helt anden ting er at møde bilsælgeren personligt, og at se bilen helt tæt på hvor ingen småfejl kan skjules, sådan som det kan på et billede.

Småfejl kan være dyre når du skal sælge bilen igen, så de er vigtige at kigge efter på en brugt bil. Her handler det nemlig om økonomi. Dette er en af de vigtigste ting at kigge efter når man køber brugt bil.

4. Spørg ind til bilens historik

Når du har bilsælgeren på tomandshånd, er det en god idé at spørge ind til hvilke reparationer, der har været lavet på bilen gennem tiden. På den måde får du en indikation af, om der kan være nogle dyre reparationer forbundet med købet af bilen.

Tjek din nummerplade, og undersøg din bil for gæld, kilometer-fusk og meget andet ved at tjekke nummerplade.

Der er også en ekstra række ting du skal have styr på:

  • Tjek bilens servicebog
  • Sikre at bilen har overholdt syn
  • Tjek bilen for restgæld, hvis du køber mest restgæld overtager du det

5. Bed om en prøvetur

Ligesom når man køber en bil fra ny, bør du spørge sælgeren om at få lov at køre en prøvetur for at få en fornemmelse af koblingspunkt, speeder, bremse, gear osv. Derved kan du hurtigt finde ud af, om bilen fungerer, som den skal eller ej.

Det er også vigtigt at man kan lide at køre den brugte bil, hvis det altså er noget man går op i. 

Se også: Sådan får du en billig bilforsikring

6. Prut om prisen

De fleste sælgere sætter prisen på bilen en smule højere, end den pris de rent faktisk forventer at få for bilen. Det betyder nemlig, at der er plads til at gå lidt ned i prisen, hvis køber begynder at forhandle. Med andre ord bør du som udgangspunkt aldrig tage udsalgsprisen for gode varer men forsøge at få prisen lidt ned – det kræver naturligvis, at du har argumenterne i orden. Alternativt kan du bede om at få noget ekstraudstyr til bilen med i prisen.

Vores tip er kun at se den originale pris som et oplæg fra deres side af, som altså er til diskussion. 

7. Få en kvittering og registreringsattesten

Når du er blevet enig med sælger om prisen og har aftalt de nærmere betalingsbetingelser, bør du få en kvittering på dit køb. Heraf skal prisen fremgå samt sælgerens personlige oplysninger, så du kan kontakte sælgeren, hvis du skulle opdage nogle fejl på bilen, kort efter at du har købt den.

Du skal også have styr på disse ting når du er sikker på at du vil købe bilen:

  • Tjek legimitation hvis du køber privat
  • Vær sikker på at der udarbejdes en slutseddel. Den beviser at du ejer bilen.
  • Omregistrer bilen sammen med sælger på Skats hjemmeside. (Læs guide her)
  • Sørg for at have en bilforsikring, ellers skal du tilkøbe en. Kig bilforsikring her.

Tjek også: 7 ting din bilforsikring ikke dækker

Når du har købt bilen, er det vigtigt, at du også får styr på bilforsikringen. På Samlino.dk kan du indhente tilbud fra forskellige forsikringsselskaber og finde den bedste og billigste forsikring til din bil. Her sammenligner vi selskaber såsom FDM og Codan.

Sammenlign bilforsikring Spar i gennemsnit 3.000 kroner

Fik du noget ud af artiklen?

Klik på en af stjernerne for at bedømme

Gennemsnits rangering 5 / 5. Antal bedømmelser 1

Ingen bedømmelser indtil videre. Bliv den første til at bedømme artiklen.

Vi er kede af, at artiklen ikke var relevant for dig

Lad os optimere denne artikel

Fortæl os, hvordan vi gør artiklen bedre?

Om Thomas

Thomas' faglige baggrund afspejles i hans rolle på kommunikationsteamet hos Samlino.dk. Her bruger han sin erfaring til at undersøge og formidle om danskernes privatøkonomi. E-mail: thomas.andersen@samlino.dk

Comment

Hvad tænker du?

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Påkrævede felter er markeret med *