Vent venligst, mens vi søger efter de bedste tilbud...

Din nabo har allerede fået hjælp gennem os

Danmarks største sammenligningsportal

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

100% gratis
Hurtigt og nemt
Uvildig og neutral

Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

Skrevet af Tobias Mølgaard Sørensen

Hvad er en lønkonto?

Din lønkonto er kort sagt den konto, hvorpå du hver måned modtager din løn. Det er samtidig også den konto, du oplyser til din virksomhed, når de spørger, hvilken konto du vil have din løn udbetalt til. For mange fungerer lønkontoen også som deres primære konto, da det er denne deres Visa Dankort, Mastercard eller lignende er tilknyttet til. Endvidere er det også her, at størstedelen af din indkomst vil være. I tilfælde af, at du ikke har et arbejde, og derfor er på overførselsindkomst, så er situationen den samme, og disse penge vil derfor også blive indsat på din lønkonto. Alle borgere i Danmark har ret til en lønkonto i et dansk pengeinstitut. Alt efter hvilken bank du er i, kan du også få forskellige former for konti i disse banker. Dog skal du altid have en lønkonto ligemeget, hvilken bank du er havnet i. Der er altså med andre ord, altid mulighed for at få en konto. Endvidere fungerer det sådan, at det hos nogle banker er gratis at oprette en lønkonto, i mens det hos andre banker kan koste penge, alt efter hvordan dit engagement med banken er.

Hvem har brug for en lønkonto?

I bund og grund fungerer det sådan, at de fleste danskere har brug for en lønkonto. I tilfælde af, at du ikke er arbejdstager endnu, har du stadig brug for en lønkonto, da det er her du får din SU, pension, dagpenge eller andet. Du kan samle alt din daglige økonomi på denne konto, og derfor bruge den til for eksempel at betale din regninger, holde styr på hunstandens økonomi eller lignende. Derfor er det også vigtigt, at du oplyser din arbejdsgiver eller dem, der udbetaler dine penge, om at du har skiftet bank, skulle dette gøre sig gældende.

Kan der være flere kontohavere på én konto?

Ønsker du at dele økonomi med en ægtefælle, samlever eller anden person, kan du hos mange banker dele din lønkonto, sådan at I begge kan holde styr på kontoen. Dette betyder også, at I begge to kan få jeres løn overført til samme lønkonto, og den daglige økonomi kan derfor være nemmere at holde styr på. Endvidere har I begge to mulighed for at få et dankort, der er tilknyttet til lønkontoen, således I kan gøre brug af pengene hver for sig.

Hvad er en god lønkonto?

Der findes ikke et enkelt svar til, hvad en god lønkonto er. I bedømmelsen findes der mange parametre, der har indflydelse på, om lønkontoen er god eller ej. For mange vil den billigste eller den, der er gratis, være den bedste lønkonto. Hvis du er en person, der ofte har travlt, og tit er på farten, vil en lønkonto i en bank, hvor mobilbanken er god, være en stor fordel for dig, da det vil højne din brugeroplevelse at kunne foretage handlinger i deres bank, selvom du ikke sidder med en computer. For andre gør det sig måske gældende, at bankens placering skal være i nærheden af deres bopæl, da de gerne skal kunne komme nemt og hurtigt til banken. Derudover er der mange, der sætter pris på, at have renter på deres lønkonto, hvor faktum er, at der hos nogle banker ikke er renter, i mens andre banker tilbyder renter. Hvad end din prioritering er, er det en god idé at undersøge markedet først, og på den måde finde ud af, hvilken bank, der passer bedst til dine ønsker.

Sammenlign renten

Hvis du vægter renten på din lønkonto højt, er det en rigtig god idé, at undersøge markedet og finde ud af, hvor den højeste rente er. Jo højere renten er, jo mere lukrativt er det også for dig, da det så betyder, at der er større afkast på dine penge, hvis de står i banken. Oftest er renten noget, der kan forhandles om, og det er derfor en god idé at prøve at forhandle om, hvis din løn stiger, da du så vil få flere penge for at have penge stående.

Hvem tilbyder en lønkonto?

Hvis du ønsker en lønkonto, kan denne erhverves et hav af steder i forskellige pengeinstitutter. Vi har fire typiske pengeinstitutter, hvor du kan have din lønkonto:

Fysiske banker:

Den mest åbenlyse af dem alle er nok de fysiske banker. Der er her tale om de største banker i Danmark såsom Nordea, Danske Bank, Nykredit og lignende. Udover at være i Danmark, har disse banker ofte også tilstedeværelse på andre markeder i udlandet.

Andelskasser:

Andelskasser er oftest, ligesom Sparekasserne, institutioner med fokus på lokalområdet. Andelskasser er, som navnet antyder, ejet af andelshaverne. Dette betyder også, at det typisk er kunder, der står som ejere, og derfor har indflydelse på banken. Her kan der blandt andet nævnes Københavns Andelskasse, Andelskasse MidtVest og flere.

Samlino.dk hjælper med at finde en lånekonto

Bankerne i Danmark udbyder forskellige rentesatser, oprettelsesgebyr og lignende, hvor det er vigtigt, at du undersøger markedet først. På denne måde kan du finde ud af, hvilken bank, der passer bedst til dine behov. Hvis du ønsker at vide mere om lønkonto, kan du besøge vores FAQ om lønkonto, hvor du kan besvaret eventuelle spørgsmål. Endvidere kan du besøge vores guide til lønkonto, som kan være med til at give et bedre indblik i lønkonto, og hvad der bør overvejes i valget af lønkonto. Vores ordliste giver dig indblik i, hvad nogle af ordene betyder, og kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af, hvad en lønkonto er. Slutteligt kan du via vores sammenligningsværktøjer sammenligne markedet med et klik og finde ud af, hvilken bank der passer bedst til dine ønsker.
Tobias Sørensen

Om Tobias Mølgaard Sørensen

Tobias Mølgaard Sørensen er uddannet journalist og står for content og PR hos Samlino.dk. Han kommer med sin ekspertise indenfor målgruppeorientering og sætter sit personlige præg på indholdet.

Tobias har tidligere leveret historier til blandt andre B.T., Ekstra Bladet og Finans.dk