Internet udbydere - Sammenlign 25 priser

Sammenlign internetudbydere - spar årligt op til 2.500 kr.

    Med en adresse kan vi vise de produkter, som er tilgængelige netop der.

    Du kan sammenligne mere end 12 internet udbydere:

    • Fastspeed
    • Boxer
    • Altibox
    • Kviknet
    • Stofa
    • Hiper
    • Fibia

    Din nabo har allerede funder deres internet udbyder gennem os

    Danmarks største sammenligningsportal

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    100% gratis
    Hurtigt og nemt
    Uvildig og neutral

    Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.

    Overvejer du at skifte til den billigste internetudbyder?

    Er du også lidt træt af at betale for meget for mindre? Overvejer du at skifte internetudbyder, der giver mere værdi for pengene, eller er du bare nysgerrig efter at se, hvad der er af muligheder?

    Uanset årsagen er vi her for at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning, så du kan vælge den internetløsning, der giver dig mest værdi i hverdagen. Brug et øjeblik på at udforske de forskellige muligheder i vores sammenligningstjenste, og se hvordan du kan spare penge, uden at gå på kompromis med kvalitet og hastighed.

    Hvad er en internetudbyder?

    En internetudbyder er en virksomhed, der leverer tjenester for at give adgang til internettet. Udbyderen tilslutter forbrugere og virksomheder til internettet gennem forskellige teknologier som fx bredbånd, DSL, kabel, fibernet eller via mobilnetværk.

    Vi samarbejder med adskillige af Danmarks førende internetudbydere som fx Hiper, Fastspeed, Bolig:Net, Ewii Waoo og mange flere.

    Bindingsperioder hos internetudbydere

    Du vil ofte opleve, at bredbåndsudbyderne har forskellige bindingsperioder på typisk tre eller seks måneder tilknyttet deres abonnementer. Du vil dog aldrig være bundet af et abonnement i mere end seks måneder, da lovgivningen sætter en øvre grænse på seks måneder. Når du tegner et abonnement online, har du 14 dages fortrydelsesret fra den dag, aftalen indgås. Hvis du ønsker at skifte til en anden udbyder, vil din nye udbyder ofte stå for at opsige dit nuværende abonnement for at sikre en glidende overgang uden serviceafbrydelse. Vi har opstillet en liste over bindingsperioderne hos de forskellige bredbåndsudbydere på markedet.
    Udbyder Bindingsperiode
    Hiper 6 måneder
    Telia 6 måneder
    Bolig:net 6 måneder
    Fastspeed 6 måneder
    Greenspeak 6 måneder
    Kviknet 6 måneder
    Waoo 6 måneder
    MaxSpeed Ingen bindingsperiode
    3 6 måneder
    YouSee 6 måneder
    Stofa 6 måneder
    Jetnet 6 måneder
    Norlys 6 måneder
    Hvis du vælger selv at opsige dit abonnement, skal du være opmærksom på potentielle afgifter eller restbetaling, hvis du opsiger inden for bindingsperioden.

    Opsigelsesvarslet er typisk én måned, og du kan normalt opsige dit abonnement med effekt fra en måned til den følgende måned. Der er ingen formkrav til opsigelsen, men det anbefales generelt at følge udbyderens vejledning for at sikre en gyldig opsigelse.

    Skift internetudbyder

    Når du har valgt den udbyder, der bedst matcher dine behov til dit internetbrug, skal du blot bestille det nye abonnement, og så klarer din nye udbyder alt det praktiske med at opsige dit nuværende abonnement.

    Det sikrer en glidende overgang og minimal afbrydelse af din internetadgang.

    Bedste internetudbyder

    Det bedste valg af internetudbyder afhænger i høj grad af dit individuelle behov til internet, så det er svært at udpege den udbyder, der er markedets bedste.

    Internetudbyderne ligner hinanden meget, men de specialiserer sig også for at stå ud fra de andre konkurrenter. Det betyder, at prioriterer du højhastighedsinternet til spil og streaming,en pålidelig forbindelse til hjemmearbejde eller simpelthen den bedste værdi for almindelig browsing og brug, så vil dit behov have indflydelse på internetløsningen.

    Du kan dog vælge at tage udgangspunkt i analyseinstituttet Loyalty Groups årlige rangering. Det kan være et nyttigt værktøj til at vurdere, hvilke internetudbydere der ifølge deres metrikker har været de bedste.

    Deres undersøgelse måler kundetilfredshed og loyalitet på tværs af forskellige internetudbydere i Danmark. Den undersøger faktorer som produktkvalitet, servicekvalitet, værdi for pengene, virksomhedsimage, social ansvarlighed, klagehåndtering og generel kundeloyalitet.

    Senest har Altibox i 2024 ifølge Loyalty Group overtaget førstepladsen fra Waoo, der ellers havde haft toppositionen i 12 år.

    Her er en oversigt over det seneste resultat fra deres undersøgelse, som du kan tage inspiration i.
    Rangering Internetudbyder Score
    1 Altibox 64
    2 Waoo 62
    3 Hiper 61
    4 Telenor 60
    5 Fastspeed 58
    6 Telia 56
    7 Stofa 53
    8 YouSee 50
    Kilde: Loyalty Group. Brancheindex. Internet. 2024. 

    Mister jeg forbindelsen, når jeg skifter internetudbyder?

    I de fleste tilfælde vil du ikke miste din forbindelse, når du skifter til den billigste internetudbyder, men det kan dog forekomme. Hvis du er meget afhængig af, at du har internet, kan du eventuelt købe et mobilt bredbånd, som du kan have med overalt. Et godt alternativ kan også være at benytte internetdeling på din mobil. Her er det dog vigtigt, at du har et mobilabonnement med nok data, så du ikke ender med at betale i dyre domme, fordi du overskrider din forbrugsgrænse. Ved disse to løsninger er du sikker på, at du ikke mister din forbindelse med skiftet.

    Hvilket selskab skal du vælge for at få den bedste internetudbyder?

    Først og fremmest bør du gøre dig nogle tanker om, hvilken bredbåndsteknologi og hastighed der er tilgængelig på din adresse. Det kan du nemt gøre ved at bruge vores sammenligningsportal øverst på siden, hvor du kan se den maksimale hastighed, du kan modtage på din adresse.

    Når du er blevet klogere på, hvad der er tilgængeligt på din adresse, kan du vælge den udbyder, der tilbyder den hastighed, der bedst opfylder dine behov til bredbånd - og til den billigste pris. På den måde undgår du at betale for en højere hastighed end det, du faktisk kan modtage. Der er nemlig ingen grund til at betale for fx 300 Mbit/s, hvis din forbindelse kun kan levere mindre.

    Det er værd at vide, at mange selskaber benytter TDC's kobbernetværk til at levere bredbånd. Det betyder, at internetforbindelsen vil være den samme, uanset om du køber den hos fx Kviknet eller YouSee. TDC's netværk har traditionelt haft den bedste dækning i Danmark.

    Der kan være flere årsager til, at du bør vælge en bestemt udbyder. Nogle udbydere specialiserer sig nemlig til forskellige målgrupper. Vi har i 2023 kåret de bedste bredbåndsudbydere på det danske marked i en række forskellige kategorier.
    Situation Anbefalet Udbyder Begrundelse
    Bedst værdi for pengene Hiper Hiper er kendt for deres tilgængelighed og prisvenlighed. De tilbyder ofte introduktionsrabatter og leverer pålidelig service til en lav pris.
    Fleksibilitet med TV-kanaler Norlys Norlys tilbyder 'Vælg-Selv-Kanaler', hvor du kan håndplukke netop de kanaler, du ønsker, og dermed kun betale for det indhold, du virkelig ønsker at se.
    Bedste mobile bredbånd Telmore Telmore tilbyder mobilt bredbånd via TDC’s masternetværk, hvilket sikrer fremragende dækning og pålidelighed til en lav pris.
    Mest tilfredse kunder WAOO WAOO har vundet prisen for flest tilfredse kunder 12 gange ud af 13 år, hvilket vidner om deres høje kundeservice og produktkvalitet.
    Billigste udbyder på TDC Coax JetNet JetNet tilbyder bredbånd til en pris under 250 kr pr/m., hvilket gør dem til et prisvenligt valg for mange forbrugere, især dem der kan klare sig med begrænset kundeservice.

    Hvad sker der efter, du har skiftet internetudbyder?

    Typisk vil din nye internetudbyder hjælpe med at opsige dit nuværende abonnement ved at håndtere de kedelige formaliteter på dine vegne. Hvis du selv står for opsigelsen, især hvis du skifter til en anden type netværk, er der en stor sandsynlighed for, at der kan opstå en periode uden internet, mens opsigelsen og den nye opkobling koordineres mellem din nuværende og kommende udbyder.

    Før du underskriver en aftale med en ny udbyder, skal du være opmærksom på, om du har en bindingsperiode tilknyttet hos din nuværende udbyder. Opsiger du dit abonnement for tidligt, kan det nemlig medføre gebyrer eller resterende abonnementsomkostninger.

    Hvis du skal returnere udstyr som modem eller router, anbefaler vi, at du får en kvittering for afsendelsen, så du undgår ekstra gebyrer.

    Hvilken internetudbyder skal jeg vælge?

    Når du skal vælge en ny internetudbyder i Danmark, bør du først og fremmest gøre dig nogle overvejelser over, hvilket internet der passer til dine behov og budget. Den bedste internetløsning for din nabo er nemlig ikke nødvendigvis den bedste for dig.

    Som en sammenligningsside, der samarbejder med adskillige af Danmarks største udbydere af internet, anbefaler vi derfor, at du begynder din jagt med at sammenligne de tilgængelige udbydere i dit område.

    Det gør vi, fordi vi kan se, hvor mange penge danskerne bruger hver måned på internetabonnementer, som de ikke bruger til fulde. Med andre ord, så betaler de fleste for data og hastigheder, som ikke er skræddersyet behovet.

    Det kan hurtigt blive dyrt. Derfor, overvej, hvilken type internetforbindelse der passer bedst til dit forbrug. Er du en tung bruger, der streamer film og spiller online spil, eller har du et mere basalt forbrugsbehov? Det vil nemlig have indflydelse på, hvilken hastighed og type forbindelse du bør vælge - og i sidste ende også hvilken pris, du hver måned skal betale.

    Hvilken internet udbyder er billigst?

    Hvem, der kan levere de billigste priser, vil som udgangspunkt være betinget af din adresse, dine specifikke internetbehov og de aktuelle tilbud eller rabatter, som udbyderne måtte tilbyde.

    Vi har gennemført en stikprøvetest for adressen for vores hovedkontor for at finde frem til nogle af de billigste internetabonnementer i Danmark, der tilbyder hastigheder mellem 200 og 1000 Mbit/s.

    Vores resultat viser, at priserne varierer meget, og selvom en udbyder kan være den billigste i vores test, er det ikke sikkert, at det samme gælder for din specifikke adresse eller situation.

    For eksempel kan nogle udbydere tilbyde særlige introduktionspriser, der gør dem mere attraktive på kort sigt, men disse priser kan ændre sig efter en kort periode.

    Du kan se priserne i vores stikprøvetest nedenfor.
    Udbyder Pris over 6 måneder (kr) Hastighed (Mbit/s)
    Waoo 1170 kr. 1000 mbit/s
    Telia 1194 kr. 1000 mbit/s
    Jetnet 1314 kr. 300 mbit/s
    Ewii 1344 kr. 300 mbit/s
    3 1374 kr 200 mbit/s
    Oister 1314 kr. 200 mbit/s
    CBB 1374 kr 300 mbit/s
    Hiper 1764 kr. 1000 mbit/s
    Norlys 1554 kr. 500 mbit/s
    YouSee 1674 kr. 200 mbit/s

    Hvem er min internetudbyder?

    Det er nemt at finde ud af, hvem du har tegnet et abonnement hos. Hver måned vil du få en faktura fra den udbyder, du har internet hos. Så ved at tjekke dine bankudtog for betalinger vil du hurtigt blive klogere på udbyderen.

    Alternativt kan du også ofte se udbyderens navn, når du logger ind på dit modem eller routerens interface via en webbrowser.

    Hvem er den bedste internet udbyder?

    Ifølge den seneste undersøgelse fra analyseinstituttet, Loyalty Group, har Altibox for nylig vundet titlen som den bedste internetudbyder i Danmark. Årsagen beror de på deres konsekvente levering af højkvalitets fiberinternet og deres evne til at tilbyde attraktiv værdi for pengene. Og det har altså gjort dem til topvalget blandt danske forbrugere.

    Man kan sige, i sidste ende er den bedste internetudbyder, den udbyder, der kan levere et produkt, som opfylder dine behov til fulde til de billigste penge. Og det kan være svært at udpege.

    Vil du se resultater fra hele Danmark, har vi lavet nogle forskellige sider omhandlende de største byer i Danmark. Se et udsnit af dem her:

    Kilder