3 grunde til at skifte forsikringsselskab
Ligesom forandringer i dit liv kan have indflydelse på dit valg af bil, kan de også have indflydelse på din bilforsikring. Men der findes et stort antal forsikringsselskaber, og det kan være svært at gennemskue hvilket selskab, der dækker dig bedst til den laveste pris.
Skal du blive hos dit nuværende selskab, eller skal du skifte? Her giver vi tre gode grunde til, at du bør skifte forsikringsselskab.
1. Du får ikke værdi for pengene
Meget kan ske i løbet af få år. Siden den dag hvor du tegnede din første bilforsikring, har du måske fået nyt job, købt ny bil, eller gennemgået noget helt tredje, som har ændret dit liv på den ene eller anden måde. Denne livsændring kan meget vel have indflydelse på forsikringspræmien.
Hvis du kigger efter forskellige forsikringsmuligheder i dag, vil du kunne finde mange flere muligheder, end du havde i dine tyvere. Der er altså stor chance for, at mindst ét forsikringsselskab vil kunne give dig et bedre tilbud, end det du har i dag.
Såfremt du kan få en tilsvarende dækning (eller bedre) til en lavere pris hos et andet selskab, end dit nuværende, ved du, at det er tid til at flytte din forsikring.
Læs også: 7 trin til køb af brugt bil
2. Du er ældre og har mere erfaring
Kører du stadig rundt i din allerførste bil? Hvis du ikke har opdateret din bilforsikring siden du tegnede den for adskillige år siden, da du købte bilen, er det på tide!
Tænk på hvor ung du var dengang og vær bevidst om, at forsikringsselskaberne generelt sælger forsikringerne dyrere til unge mennesker, da der er en større risiko for, at de kører galt.
Ved ikke at skifte forsikringsselskab nu kan du dermed risikere at betale alt for meget for din bilforsikring i forhold til den erfaring, du har oparbejdet som bilist. Du vil blive overrasket over, hvor stor forskel der kan være på forsikringspræmien, alene på grund af alder.
Læs også: : Spar penge med disse 13 sparetips!
3. Dine behov har forandret sig
Dengang du var ung, valgte du måske en basisforsikring, der kun lige dækkede det allermest nødvendige. Det vil sige, at du kun tegnede den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker skader, du laver på andre biler, personer eller bygninger.
I takt med at du er blevet ældre, er du garanteret blevet mere bevidst omkring trafikulykker, som påfører din egen bil skader, indbrud i din bil og lignende. Hvis du kun har en ansvarsforsikring, er du ikke dækket på disse områder.
Det er altså en god grund til at udvide din forsikring hos dit nuværende selskab til også at omfatte en kaskoforsikring eller at kigge dig om efter et andet forsikringsselskab.
Hvad skal du så gøre nu?
Selvom du er glad for dit nuværende forsikringsselskab, bør du tjekke op på dine forsikringer en gang om året. Indhent priser fra forskellige forsikringsselskaber og find frem til hvor du får den dækning, du har behov for, til den billigste pris. Samlino.dk vil meget gerne hjælpe dig med at gøre sammenligningen af bilforsikringer lettere for dig.
Ved at bruge vores værktøj til at indhente forsikringstilbud kan du gratis og uforpligtende indhente forsikringstilbud, sammenligne dem og udvælge den bedste forsikring for dig! Du kan blandt andet hente tilbud fra FDM og Gjensidige.
Faktisk sammenligner Samlino bilforsikring fra hele 25 forskellige selskaber. Det giver dig en garanti for at du får det bedste tilbud på markedet.
8 ting du skal have styr på
Har du allerede fundet en ny bilforsikring på Samlino.dk, eller ønsker du blot at blive klogere på dine muligheder for at opsige din forsikring?
Bliv klogere på hvor lang opsigelsesvarsel du har, hvordan du undgår dobbeltforsikring og alt andet, du skal vide, for at undgå problemer, når du skifter forsikringsselskab.
1. Find et nyt forsikringsselskab
Ønsker du, at skifte forsikringsselskab, er det første, du skal gøre, at finde et nyt forsikringsselskab.
Det kan du gøre, ved at ringe rundt enkeltvis til samtlige 20+ forsikringsselskaber, eller ved at lave et pristjek på en prissammenligningsportal som Samlino.dk. Sidstnævnte metode kan spare dig ikke bare på forsikringspræmien, men også i tid og besvær.
De vigtigste ting du skal finde ud af, er hvilken dækning du gerne vil have, og hvor meget du er villig til at betale for den. Hvis du er leder efter bilforsikring, kan det være, du eksempelvis gerne vil være dækket i tilfælde af behov for vejhælp eller har et særligt ønske om andre tilkøbsdækninger.
Husk at være opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er en god idé at samle alle dine forsikringer ved et selskab, men i stedet at sprede dem ud og vælge det billigste selskab til hver forsikring.
Når du har fundet det forsikringsselskab, der er det bedste til dit behov, har du to muligheder. Du kan enten give dit nye forsikringsselskab en fuldmagt til at opsige din gamle forsikring, eller du kan vælge selv at opsige den. Det og meget mere vil vi komme nærmere ind på i det følgende.
2. Normal opsigelse
Uanset om du vælger selv at opsige, eller lader dit nye forsikringsselskab varetage papirarbejdet, skal du tage stilling til, om du vil opsige din forsikring med normal eller kort opsigelse. Normal opsigelse vil sige, at du venter med at opsige din forsikring til hovedforfaldsdatoen.
Forsikringens hovedforfaldsdato er den dato, hvor den fornyes med en ny periode. Normalvis forlænges en forsikring for et år ad gangen, og forfaldsdatoen vil altså være et år efter, forsikringen trådte i kraft.
Førhen var det kun muligt at skifte forsikringsselskab én gang om året ved forfaldsdatoen, men dette er ikke længere tilfældet.
3. Kort opsigelse
Mange er stadig af den overbevisning, at det kun er muligt at skifte forsikringsselskab én gang om året, men i dag kan du opsige på andre tidspunkter af året også. Du kan nemlig opsige din forsikring med 30 dages varsel til den 1. i en måned.
Det vil sige, at hvis du opsiger din forsikring den 29. maj, vil du være opsagt fra den 1. juli.
Læs også: Spar kassen som elitebilist
4. Koster det noget at opsige?
Det er altid gratis at opsige din forsikring ved hovedforfaldsdatoen. Vælger du normal opsigelse, kan du altså frit gøre det uden frygt for ekstra omkostninger.
Hvis du i stedet vælger at opsige med kort opsigelse, kan du gøre dette for et mindre gebyr. Dette gebyr ligger som regel på omkring 50 kroner og vil fremgå af din police. Dette mindre gebyr vil dog hurtigt være tjent ind, når du skifter til en billigere forsikring.
Du skal dog være opmærksom på, at der, hvis du vælger at opsige din forsikring mindre end et år efter, du har tegnet den, kan være et højere gebyr.
Dette forhøjede gebyr kan ligge på eksempelvis 500 kroner, og vil altså tage længere tid at tjene hjem igen. Det kan derfor være en god idé blot at tjekke op på dine forsikringer én gang om året.
5. Husk at du har penge til gode
Din forsikringspræmie er beregnet på årlig basis og oftest også betalt én gang om året. Hvis du opsiger din forsikring før hovedforfald, vil du altså have penge til gode hos dit tidligere forsikringsselskab.
Du vil oftest få dem udbetalt automatisk, men det kan dog alligevel være en god idé for en sikkerheds skyld at tjekke, om du har modtaget pengene. Du kan oftest også bede dit nye selskab hjælpe dig med at få præmien igen.
6. Undgå dobbeltforsikring
Faren ved selv at opsige din forsikring med kort opsigelse er, at du kan risikere at være dobbeltforsikret og dermed betale dobbelt, eller måske endda slet ikke at være forsikret i en periode i forbindelse med skiftet.
Sørg derfor for at tjekke grundigt op på datoerne for, hvornår din gamle forsikring udløber, og den nye træder i kraft. Disse uheldige situationer kan du oftest undgå, hvis du får dit nye forsikringsselskab til at klare opsigelsen.
7. Opsigelse ved skade
Dit forsikringsselskab kan have indskrevet i forsikringsaftalen, at både du og selskabet har mulighed for at opsige forsikringen med kortere varsel.
I forsikringsaftaler fra mange selskaber fremgår det af betingelserne, at når du har anmeldt en skade, og selskabet har truffet en afgørelse i sagen, er det muligt at opsige sagen med 14 dages varsel.
Op til en måned efter forsikringsselskabet har truffet en afgørelse, vil det altså være muligt for begge parter at opsige forsikringen med 14 dages varsel. Dette kan altså være en mulighed, hvis du har truffet beslutningen om at skifte forsikringsselskab efter en skadesag.
8. Fortrydelsesret
Når nu du er i gang med at opsige din gamle forsikring og har fundet en ny, er du måske nysgerrig over, hvad dine muligheder er for at fortryde. Det er fuldt forståeligt, da en forsikring er en stor og vigtig udgift.
Når du køber en forsikring, har du som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, fra du modtager forsikringsbetingelserne. Dette gælder dog ikke, hvis der ikke er tale om en decideret ny forsikring, men nærmere en mindre ændring af en i forvejen eksisterende forsikring.
Nogle forsikringsselskaber tilbyder også en fortrydelsesret på helt op til 30 dage.
Fortryder du købet, anbefales det, at du sender en skriftlig opsigelse til det nye forsikringsselskab. På denne måde kan du nemlig dokumentere, at du har opsagt aftalen.
Hvis du opsiger en forsikring igen, inden fortrydelsesretten udløber, kan forsikringsselskabet ikke kræve, at du betaler forsikringspræmie. Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen ikke dækker, hvis du fortryder en aftale, efter at du har anmeldt en skade.