Dagpenge

Sammenlign dagpenge fra 21 udbydere - Spar op til 6.000 kr.

  • Få en komplet sammenligning af markedet med ét klik.Helt gratis
  • Sammenlign 100% gratis og sikre dine dagpenge i dagHurtigt og nemt
  • Over 800.000 har allerede sammenlignetUforpligtende

Provider

Pris pr. md. for a-kasse

Provider

Pris pr. md. for a-kasse

Pris pr. md. for a-kasse

Dagpengesatser 2025 (fuldtidsforsikrede)

Dagpengesatsen er det beløb, du kan få udbetalt, hvis du bliver ledig og er medlem af en a-kasse. Beløbet bestemmes af staten og justeres hvert år. Den maksimale dagpengesats i 2025 for fuldtidsforsikrede ligger på 21.092 kr. før skat. Som nyuddannet modtager du et lavere beløb på 17.292 kr.

Dagpenge, maksimal sats

21.092

Dagpenge, maksimal sats med beskæftigelsestillæg

25.070

Dagpenge, nyuddannet (ikke forsørger) under 30 år

15.081

Dagpenge nyuddannet (ikke forsørger) fyldt 30 år

15.081

Dagpenge, nyuddannet (forsørger)

17.295

Tallene er hentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruterings rapport d. 1. januar 2024 danmarks statistik og senest opdateret d.

Vores sammenligninger af finansielle produkter som a-kasser er fremhævet i

Dagpengesatser 2025 (deltidsforsikrede)

Som deltidsforsikret medlem af en a-kasse har du ret til dagpenge, hvis du mister dit arbejde. Din sats er lavere end for fuldtidsforsikrede, men reglerne er de samme. I 2025 kan du som deltidsforsikret få op til 13.573 kr. om måneden før skat. Det præcise beløb kan variere afhængigt af din situation, men hos Samlino har vi nedenfor samlet de mest almindelig dagpengesatser for deltidsforsikrede.

Dagpenge, maksimal sats

14.061

Dagpenge, maksimal sats med beskæftigelsestillæg

16.713

Dagpenge, nyuddannet (ikke forsørger) under 30 år

11.530

Dagpenge nyuddannet (ikke forsørger) fyldt 30 år

10.054

Dagpenge, nyuddannet (forsørger)

10.054

Tallene er hentet fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruterings rapport d. 1. januar 2024 danmarks statistik og senest opdateret d.

Høj medlemstilfredshed hos danske a-kasser

Generelt er antallet af klager mod a-kasser meget lavt. Den højeste klagefrekvens ligger på 1,61 klager per 1000 medlemmer i 2023, mens den laveste klagefrekvens hos HK ligger på 0,83. Forskellen er altså minimal, hvilket indikerer en generelt høj tilfredshed blandt medlemmer.

Christian Blondeau

CCO hos Samlino.dk

Expert image

Hvorfor bruge Samlino.dk?

  • +800.000

    Kunder hjulpet

  • +312 mio. kr

    Penge sparet

  • 100%

    Gratis at bruge

Find din a-kasse

Dagpengeregler

Dagpenge er for lønmodtagere og selvstændige, der opfylder visse dagpengeregler gennem deres a-kasse. Helt overordnet kan du få dagpenge hvis du overholder reglerne her.

Der er særlige regler for nyuddannede dimittender: Hvis du lige har afsluttet en uddannelse og ikke har haft et fuldtidsarbejde endnu, kan du alligevel få dagpenge på såkaldte dimittendvilkår. Du skal melde dig ind i en a-kasse senest 14 dage efter endt uddannelse for at få dagpengeret som nyuddannet​

  • Du skal være meldt ledig på jobnet.dk – Det betyder, at du aktivt skal registrere dig som arbejdssøgende på jobcentrets digitale platform.

  • Du skal have været medlem af en a-kasse i mindst 12 måneder – Det vil sige, at du skal have haft et sammenhængende medlemskab af en godkendt arbejdsløshedskasse i mindst et år.

  • har haft en indkomst på mindst 273.504 kr. (2025) inden for de seneste 3 år samtidig med, at du har været medlem af en a-kasse. Du kan max medregne 22.792 kr. pr måned (2025).

Gør som tusindvis af glade brugere, der har sparet penge gennem samlino.dk

Læs mere om forskellige fordele ved at være medlem af en a-kasse

Dagpenge for selvstændige

En a-kasse sikrer dig dagpenge, hvis din virksomhed lukker eller indtjeningen svigter. Du får også adgang til juridisk rådgivning, regnskabshjælp og støtte til opstart eller afvikling.

Dagpenge for studerende

At melde sig ind i en a-kasse som studerende sikrer dig økonomisk tryghed efter studiet - helt gratis! Du får også karriererådgivning og andre værdifulde fordele.

Lønsikring

Forståelse af arbejdsløshedsforsikring er vigtig for din økonomiske tryghed. Denne guide besvarer de mest almindelige spørgsmål og hjælper dig med at finde den rette a-kasse.

Fradrag for A-kasse

Medlemskab af en a-kasse, fagforening eller lønsikring giver skattefradrag, hvilket gør dit kontingent billigere, da du får en del tilbage via skat. Læs præcis hvordan du kan få det fulde fradrag for din kontingent.

A-kasse anciennitet

Anciennitet i en a-kasse refererer til din medlemsperiode og er afgørende for din ret til dagpenge. For at modtage dagpenge ved ledighed skal du have været medlem i mindst 12 måneder.

Billig a-kasse

Danmark har over 21 a-kasser med kontingenter fra ca. 500-550 kr. om måneden. Selv små prisforskelle kan påvirke din økonomi. Sammenlign alle a-kasser i vores prisberegner eller læs vores guide her og find den bedste pris.

A-kasse og fagforening

A-kasse og fagforening forveksles ofte, men har forskellige formål. Det er vigtigt at kende forskellen for at træffe det rette valg for din jobsituation og økonomiske sikkerhed. Forstå den konkrete forskel her.

Efterløn

At have styr på efterlønnen i Danmark er vigtigt for din økonomiske tryghed – uanset om du er lønmodtager eller selvstændig. Find svar på alt om efterløn, så du nemt kan finde den aftale, der passer bedst til dig.

Hvad er dagpenge?

Dagpenge er en frivillig lønforsikring, som garanterer økonomisk støtte, hvis du står uden job. Dagpengene administreres af arbejdsløshedskasserne - også kendt som a-kasser - som udbetaler beløbene til medlemmer uden for jobmarkedet. Det er altså et krav, at du er medlem af en a-kasse for at være dagpengeberettiget. Du skal i øvrigt også opfylde en række andre betingelser (dem gennemgår vi senere).
Når du modtager dagpenge, får du et fast beløb én gang om måneden, som kompensation for mistet lønindkomst. Beløbet vil med al sandsynlighed være noget lavere end din normale indkomst. Dagpenge er blot økonomisk understøttelse, mens du leder efter en ny ansættelse.
En a-kasse er ikke det samme som en fagforening. En a-kasse står for udbetaling af dagpenge og forsikrer dig økonomisk mod arbejdsløshed, mens en fagforening varetager dine arbejdsmæssige interesser (fx løn- og arbejdsvilkår). Du kan sagtens nøjes med at være medlem af en a-kasse uden at være i fagforening. Du kan læse mere om forskellen på a-kasse og fagforening her.

Dagpenge er for ledige, der opfylder visse dagpengeregler gennem deres a-kasse. Helt overordnet kan du få dagpenge hvis du:

  • Er medlem af en a-kasse og har været det i mindst 1 år (kaldet anciennitet). Uden et års medlemskab af en statsanerkendt a-kasse har du ingen dagpengeret​
  • Opfylder indkomstkravet (også kaldet beskæftigelseskravet). Det betyder, at du skal have haft en vis minimumsindkomst inden for de sidste par år, før du blev ledig. For 2025 skal du som fuldtidsforsikret have tjent mindst 273.504 kr. inden for de seneste 3 år for at være berettiget til dagpenge​
  • Står uden arbejde og er meldt ledig hos Jobcentret. Du kan først modtage dagpenge fra den første dag, du er meldt ledig.
  • Er arbejdsparat og aktivt jobsøgende: Du skal kunne overtage et nyt arbejde med dags varsel. Du skal løbende søge job og dokumentere dette, mens du er ledig.
  • Du skal i øvrigt udfylde dit CV på Jobnet, møde til samtaler i jobcenter/a-kasse og generelt stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Hvis du lige har afsluttet en uddannelse og ikke har haft et fuldtidsarbejde endnu, kan du alligevel få dagpenge på såkaldte dimittendvilkår. Du skal melde dig ind i en a-kasse senest 14 dage efter endt uddannelse for at få dagpengeret som nyuddannet. Er du ikke allerede medlem, får du en karensperiode på en måned, før du kan få dagpenge udbetalt. Hvis du derimod har været studiemedlem af a-kassen i mindst 1 år inden dimission, slipper du for karensmåneden og kan få dagpenge fra dag 1 efter endt studie​.

Hvor meget kan jeg få i dagpenge?

Dagpengesatsen du kan se længere oppe på siden afhænger af din tidligere lønindkomst og de gældende maksimalsatser. Hovedreglen er, at du som ledig kan få udbetalt op til 90% af din tidligere løn i dagpenge – dog aldrig mere end det maksimale dagpengebeløb fastsat ved lov​.
A-kassen beregner din personlige dagpengesats ud fra din indkomst de sidste 24 måneder (man ser på de 12 bedste indkomstmåneder inden for den periode)​. Men selv hvis du har tjent godt, er der et loft: Du kan højst få udbetalt det beløb, som er den maksimale dagpengesats for din kategori (fuldtid, deltid, nyuddannet osv.).
Dagpengesatserne reguleres typisk årligt. Fra 1. januar 2025 gælder de maksimale satser for dagpenge du kan finde længere oppe på siden.

Hvor meget får man i dagpenge efter skat?

Beløbene vi har nævnt (fx hvad man får i dagpenge pr. måned) er før skat. Men hvor meget får du udbetalt på din konto, når skatten er trukket? Det afhænger af din individuelle skatteprocent og fradrag. Dagpenge er skattepligtige på linje med lønindkomst – dog skal du ikke betale arbejdsmarkedsbidrag (8%) af dagpenge. Til gengæld betaler du almindelig indkomstskat (kommuneskat, sundhedsbidrag og evt. kirkeskat) af dagpengene.
Når a-kassen udbetaler dagpenge, indberettes det til SKAT, og der bliver trukket A-skat af beløbet hver måned. Hvor meget der trækkes, afhænger som sagt af dit skattekort. Alle har et personfradrag (det beløb man må tjene om året uden at betale skat af det). I 2025 er det årlige personfradrag 51.600 kr., hvilket svarer til 4.300 kr. pr. måned​. Det betyder, at af de første 4.300 kr. af dine dagpenge hver måned betaler du ingen skat – du får dem “skattefrit” via fradraget. Resten af beløbet beskattes med din trækprocent.
Eksempel på udbetalingen af dagpenge:
Pernille modtager højeste dagpengesats på 21.092 kr. (2025) om måneden. Hendes månedlige personfradrag er 4.300 kr.​

  • Pernille modtager højeste dagpengesats på 21.092 kr. (2025) om måneden. Hendes månedlige personfradrag er 4.300 kr.​
  • Lad os sige, at Pernille bor i en kommune med ca. 38% samlet skat. 38% af 16.792 kr. er ca. 6.455 kr. i skat​
  • Efter skat har hun da 16.792 - 6.455 = 10.337 kr. tilbage. Hertil lægger vi fradraget (de 4.300 kr., som hun jo også får udbetalt), og når vi lægger det til de 10.337 kr., ender Pernille med cirka 14.637 kr. udbetalt pr. måned

I eksemplet ender et brutto-beløb på 21.092 kr. altså som ~14.600 kr. netto (efter skat). Din egen udbetaling kan være lidt højere eller lavere end Pernilles, alt efter din kommuneskat og evt. om du har andre fradrag. Har du f.eks. kun dagpenge som indkomst, vil du typisk få et sted mellem 13.000 og 15.000 kr. udbetalt om måneden, hvis du får maksimale dagpenge.
For at vide det præcist bør du tjekke dit skattekort. A-kassen trækker som sagt skat helt automatisk, så du skal ikke selv indbetale noget. Men det er en god idé at justere dit hovedkort til kun at have dagpenge som indkomst, hvis du går fra løn til dagpenge – så undgår du restskat. Du kan altid selv lave en beregning på skat.dk (benyt deres skatteberegner) for at se, hvad du får i dagpenge udbetalt efter skat under dine egne skatteforhold.

Hvor længe kan man få dagpenge?

Dagpengesystemet har nogle grænser for, hvor længe du kan modtage dagpenge, før retten udløber. Det er ikke meningen, at man skal kunne være på dagpenge permanent – der er en maksimalt sammenhængende periode, også kaldet en dagpengeperiode eller referenceperiode.

Supplerende dagpenge

Supplerende dagpenge er en ordning, der gør det muligt at få udbetalt dagpenge ved siden af et deltidsarbejde. Er du eksempelvis beskæftiget 15 timer om ugen, betragtes du som delvis ledig, og kan derfor modtage supplerende dagpenge. Helt konkret fungerer det sådan, at a-kassen udbetaler dagpenge for de timer, du ikke arbejder, så du kommer op på maksimumssatsen. For en fuldtidsforsikret regner man med 160,33 timer pr. måned som fuldtid (37 timer/uge). Hvis du eksempelvis arbejder 100 timer i løbet af en måned, kan du få supplerende dagpenge for de resterende 60,33 timer.​

Karantæne i dagpengesystemet

Dagpenge kommer med et sæt regler, og hvis man bryder dem, kan det få konsekvenser i form af karantæne eller sanktioner – kort sagt perioder uden dagpenge.

Læs vores guides til dagpenge og a-kasser

Hvorfor bruge Samlino.dk?

  • +800.000

    Kunder hjulpet

  • +312 mio. kr

    Penge sparet

  • 100%

    Gratis at bruge

Find din a-kasse
Author image

Anders Kristiansen

Anders Kristiansen er vores faste skribent og har flere års erfaring med formidling af finansielt stof til en bred læserskare i Danmark. Han gør på denne side vores brugere klogere på a-kasser og fagforeninger og hjælper dig med at få et samlet overblik.

Email: anders.kristiansen@samlino.dk

Denne side er gennemgået og godkendt af Christian Blondeau d. 28/03/2025.

Author image

Christian Blondeau

Med sit fokus på relationer og samarbejde arbejder Christian Blondeau målrettet på at styrke Samlino.dk’s position som en pålidelig samarbejdspartner inden for a-kasser og finansielle produkter, samtidig med at han bidrager til at skabe værdi for både partnere og brugere...

Email: christian.blondeau@samlino.dk

[1]Andelen af mennesker i beskæftigelse i Danmark i 2025 er hentet fra Danmarks Statistik.
[2] Data for Dagpengesatser 2025 (fuldtidsforsikrede) er indhentet fra Danmarks Statistik. [3] Dagpengesatser 2025 (deltidsforsikrede) er indhentet fra Danmarks Statistik.

Denne analyse af a-kassepriser er baseret på data indsamlet fra både offentlige indberetninger og interne data fra Samlino.dk. De interne data er genereret, når vores besøgende indtaster deres oplysninger og søger i vores prisdatabase. Danmarks Statistik og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutering har bidraget med tal til relative udregninger udarbejdet internt i Samlino.dk.