Påmindelse fra Samlino.dk: Vi beklager! Du bruger en forældet browser. Det begrænser din oplevelse af Samlino.dk Vi anbefaler, at du opgraderer din browser til den seneste version her,Eller at du benytter en anden browser som Chrome, Safari eller Firefox. Vi beklager ulejligheden
Vores brugere sparer i gennemsnit mellem 20% og 40% på deres bilforsikring, sammenlignet med deres tidligere præmier.[1] Dette tal kan variere baseret på individuelle omstændigheder og markedsforhold.
For at få præsenteret de mest relevante tilbud til dig, anbefaler vi, at du har tænkt over/har følgende oplysninger klar:
Ved at bruge Samlino til at beregne din bilforsikring sparer du ikke kun potentielt mange penge på din bilforsikring, det giver dig også et dybere indblik i de mange tilgængelige forsikringstilbud, der eksisterer på markedet.
Når du skal beregne prisen på din bilforsikring, er der flere faktorer, der spiller ind. Forsikringsselskaberne vurderer forskellige risikofaktorer for at bestemme, hvor stor sandsynligheden er for, at du vil gøre brug af forsikringen. Lad os se nærmere på de vigtigste faktorer, der påvirker prisen på din bilforsikring. Prisforskelle i landet på at forsikre en elbil og en fossilbil:
Område | Elbil | Fossilbil |
Bornholm | 6.278 kr. | 3.399 kr. |
Københavns Kommune, Frederiksberg og omegn | 9.017 kr. | 5.572 kr. |
Fyn & øerne | 7.250 kr. | 5.150 kr. |
Resten af Østjylland | 7.803 kr. | 6.078 kr. |
Resten af Sjælland, Lolland-Falster og Møn | 6.794 kr. | 5.301 kr. |
Sønderjylland samt dele af Sydjylland og Vestjylland | 8.406 kr. | 7.012 kr. |
Nordsjælland | 6.876 kr. | 5.683 kr. |
Nordvestjylland, dele af Midtjylland og Sydjylland samt det sydlige Østjylland | 7.690 kr. | 6.535 kr. |
Nordjylland | 5.730 kr. | 5.799 kr. |
Tallene er indhentet fra Samlino's egen prisberegner. Udarbejdet af vores bilforsikringsekspert, Daniel og senest opdateret 21/11/2024
Først og fremmest har din biltype en stor betydning for forsikringsprisen. Nyere biler og biler med større motorer koster ofte mere at forsikre, hovedsageligt på grund af deres højere værdi og reparationsomkostninger. For eksempel vil en ny elbil generelt være dyrere at forsikre end en ældre fossilbil – det skyldes bl.a., at de statistisk set er involveret i flere ulykker og har højere reparationsomkostninger.[4] Et godt eksempel, vi kan se i vores data er, at fx en Tesla Model Y i gennemsnit koster ca. 11.000 kr. om året at forsikre, mens en ældre familiebil som en Volkswagen Golf fra 2016 kun koster 4.500 kr. om året. Forskellen skyldes ikke kun bilens værdi, men også risikoen for tyveri og omkostningerne ved reparationer.
Unge og nye bilister betaler typisk mere for deres bilforsikring på grund af en deres statistisk set højere risiko for at blive involveret i uheld. Erfarne bilister med en lang historik af skadefri kørsel opnår ofte bedre priser. En 18-årig ny bilist kan derfor nemt stå over for priser, der er op til 50% højere end en bilist i 30'erne med flere års skadefri kørsel bag sig.
Dit postnummer spiller også en rolle i prisfastsættelsen. I tætbefolkede områder og storbyer som København er der typisk større risiko for sammenstød, tyveri og skader på parkerede biler. Dette resulterer ofte i højere forsikringspræmier sammenlignet med mindre byer eller landområder. For eksempel kan du gennemsnitligt spare 15% på din bilforsikring ved at bo i Sorø i stedet for København.
Jo mere du kører, desto højere er risikoen for skader, hvilket kan øge prisen på din forsikring. Hvis du kører over 25.000 kilometer om året, kan du forvente at betale op til 20% mere i forsikringspræmie end en, der kun kører 10.000 kilometer, da risikoen for skader stiger med antallet af kørte kilometer.
Din historik med tidligere skader og krav kan også spille ind. Flere skader eller krav kan føre til højere priser. Det er ikke sjældent, at en bilist, der fx har haft to skader inden for de sidste tre år, kan opleve op til en 25% højere forsikringspræmie sammenlignet med en bilist med en ren skadehistorik.
Ved at justere din selvrisiko, kan du påvirke din forsikringspræmie. En højere selvrisiko fører ofte til en lavere årlig præmie. Ved at øge din selvrisiko fra 2.000 kr. til 5.000 kr., kan du måske reducere din årlige præmie med op til 1.500 kr., afhængigt af forsikringsselskabet og din biltype. En højere selvrisiko betyder dog også, at du selv skal dække en større del af eventuelle skader.
Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale ved en skade, før forsikringen dækker resten. At justere din selvrisiko kan påvirke din forsikringspræmie:
Overvej din økonomiske situation og risikovillighed, når du vælger selvrisiko. Nogle forsikringsselskaber tilbyder også bonusordninger, hvor du kan opnå lavere selvrisiko ved skadefri kørsel over tid.
Husk, at den rette dækning afhænger af faktorer som din bils alder og værdi, din kørselserfaring og dine individuelle behov. Tag dig tid til at sammenligne forskellige tilbud og overvej nøje, hvilke dækninger der giver mening for dig. På den måde sikrer du, at din bilforsikring giver dig den beskyttelse, du har brug for, til en pris du kan betale.
Ingen selvrisiko på visse skader: Flere forsikringsselskaber tilbyder ingen selvrisiko på specifikke skader som glasskader eller hærværk. Dette kan give økonomisk tryghed og reducere dine samlede omkostninger.
At beregne din bilforsikring online er blevet nemmere end nogensinde før. Med moderne online værktøjer kan du hurtigt få et overblik over forskellige forsikringsmuligheder og priser. Lad os se nærmere på, hvordan du kan gøre det.
Før du begynder din online beregning, er det en god idé at have følgende information klar:
Ved at have disse oplysninger klar, kan du hurtigt og præcist beregne din bilforsikring online og finde den bedste løsning til dine behov og budget.
Når du skal vælge bilforsikring, er det vigtigt at forstå de forskellige dækninger og muligheder, der er tilgængelige. Lad os se nærmere på de vigtigste aspekter, du bør overveje for at sikre, at din bilforsikring passer til dine specifikke behov.
Ansvarsforsikring er lovpligtig i Danmark og dækker skader, du forvolder på andre personer eller deres ejendom under kørslen. Den beskytter dig økonomisk, hvis du kommer til at skade andre mennesker eller deres ejendom, men dækker ikke skader på din egen bil.
Kaskoforsikring tilbyder derimod en bredere beskyttelse. Den dækker skader på din egen bil, uanset hvem der er skyld i ulykken. Dette inkluderer også tyveri, hærværk og skader fra naturkatastrofer. Hvis du har en nyere eller dyrere bil, kan det være en god idé at tegne en kaskoforsikring. Vær opmærksom på, at hvis du finansierer eller leaser din bil, kan långiveren kræve, at du har kaskoforsikring.
For at skræddersy din forsikring til dine behov kan du overveje forskellige tilvalgsdækninger:
Elbiler og plug-in hybridbiler har særlige behov, som almindelige biler ikke har. Når du vælger bilforsikring til disse køretøjer, er det vigtigt at sikre dækning af:
Derudover kan du overveje en udvidet glasskadedækning, der beskytter mod skader på ruder, spejle og lygter uden selvrisiko. Dette kan være en økonomisk fordel for mange bilister.
Ansvarsforsikring, som er lovpligtig i Danmark, dækker skader på andres ejendom og personer, men ikke din egen bil. Det er vigtigt at forstå denne forskel, når du vælger en bilforsikring.
Mange forsikringsselskaber tilbyder fordelsprogrammer og rabatter, som kan hjælpe dig med at reducere dine forsikringsomkostninger. Her er nogle af de mest almindelige programmer og deres fordele:
Ved at vælge et forsikringsselskab, der tilbyder fordelsprogrammer og samlerabatter, kan du ikke kun spare penge, men også få skræddersyede fordele, der passer til dine behov.
En bilforsikring kan være skræddersyet specifikke bilister, som gør det lettere og billigere lige netop for dig at være forsikret. Her er nogle af de vigtigste:
Ved at vælge en bilforsikring, der indeholder disse fordele, kan du både spare penge og sikre dig en mere omfattende dækning, der passer til dine behov.
[1] Samlinos undersøgelse baseret på 600.000 opslag i databasen over bilforsikringspriser fra 11 selskaber. Opdateret august 2024.
[2] Data indsamlet fra Samlino.dk’s brugere der ejer en Citroën eller Chevrolet i 2024.
[3] Kilde: https://www.samlino.dk/blog/hvad-er-selvrisiko
[4] FDM’s artikel om elbilforsikring, offentliggjort 21. august 2024: https://fdm.dk/alt-om-biler/bilen-hverdagen/bilforsikring/faa-den-bedste-billigste-forsikring-til-din-elbil.
[5] "I Danmark er det et lovkrav, at du har en ansvarsforsikring til din bil" ifølge Motorstyrelsen. Sidst tjekket 21. august 2024. Kilde: Motorstyrelsen.
Metode
Denne analyse af beregning af bilforsikring er baseret på data indsamlet fra både offentlige indberetninger og interne data fra Samlino.dk. De interne data er genereret, når vores besøgende indtaster deres oplysninger og søger i vores prisdatabase. Dataforsyningen har leveret yderligere datamateriale til analysen.
Prøvestørrelse og Population
Analysen inkluderer et udsnit af alle tilgængelige biler i Danmark, hvor bilerne og deres ejere repræsenterer et bredt udsnit af den danske bilpark. Bilisterne er fordelt repræsentativt efter køn og aldersgrupper fra 18 til 66+ år. Vores data dækker primært brugere i større byer, men vi har også en betydelig repræsentation fra resten af landet.
Prisanalyse
Priserne i vores analyse er beregnet ud fra de tilbud, som forsikringsselskaberne giver. Disse tilbud er baseret på bilens mærke, model, type, årgang samt førerens alder, antal år med bilforsikring, antal skader og bopælsadresse. Priserne inkluderer som udgangspunkt ansvarsforsikring og kaskoforsikring, men kan justeres i forhold til valg af yderligere tillægsforsikringer, som også påvirker den endelige pris.
Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.
Samlino.dk er stedet, hvor du kan sammenligne priser på mange finansielle ydelser, såsom bilforsikring, bredbånd, mobilabonnement og forbrugslån.